Domnule Tătaru, să nu cumva să vă zbateți prea tare pentru Clinica de Cardiologie a SCJU Craiova! O văzurăți de pe pasarelă?

Aflăm astăzi, dintr-un comunicat al Prefecturii Dolj, că ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut o vizită matinală la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova.

Tataru spital craiova

Managerii unității medicale l-au întâmpinat pe Tătaru și l-au plimbat prin câteva secții și prin Laboratorul de genetică, acolo unde sunt prelucrate probele SARS-Cov2. 

Întâmplarea face ca și acest ministru să ajungă în Craiova tot în toamnă, dar nu aduce și nici nu face nimic nou pentru acest spital. Speram și poate managerii unității medicale mă vor contrazice (dacă au existat discuții chiar ar fi util un comunicat de presă) că se întrevăd soluții concrete pentru Clinica de Cardiologie din cadrul SCJU Craiova.

Când era Pintea la butoane, liberalii doljeni aduceau mereu în discuție această clinică. Importanța deschiderii ei. Pintea a promis, a readus promisiuni când a revenit la Craiova și a plecat la ea la Baia Mare. Atât a putut. Au reluat liberalii comanda și, iată, că această clinică rămâne tot a nimănui. Ziceau că vor lua totul în serios și se vor zbate la București pentru această situație. Mă acuzau liberalii din Dolj că nu cer eu explicații celor din Consiliul Județean Dolj. Păi, posturile, căci resursa umană este marea problemă aici, nu le deblochează CJ Dolj. Cum v-ați zbătut domnilor pentru acest obiectiv? Să nu cumva să vă zvârcoliți prea tare că nu sunt locuri la ATI în cazul în care vi se face prea rău!

Reluând firul evenimentului, Sorina Pintea se lăuda, după prima vizită la Craiova, că în câteva luni vom avea program continuu la această clinică. A revenit în toamna anului 2019, după ce trecuseră acele câteva luni și a spus că...în primăvară va da norocul peste noi. În primăvară, nu mai era ea...iar managerul de atunci, Teodor Sas, era foarte sigur că în iunie 2020 situația cu această clinică se va lămuri. A venit acest virus peste noi. Un bun pretext pentru noul ministru, pentru noua conducere de la spital, ca situația să încremenească. A trecut starea de urgență, trece și cea de alertă și nimeni nu ia în serios această clinică. Dincolo de COVID-19 sunt, în Oltenia, pacienți care sperau că dacă pățesc ceva rău își pot rezolva problema aici. Așa li s-a spus de nenumărate ori.

Între timp, pentru un infarct apărut în afara programului Clinicii de Cardiologie, tot transferul către alte unități din țară rămâne procedura de bază.

Așadar, domnule Tătaru, cum fu la Craiova? Deblocați posturi? Sunt fonduri pentru această Clinică? Despre un nou termen, eu nu îndrăznesc să mai întreb întrucât ar fi unul nerealist. Vor mai trece multe primăveri până când autoritățile, indifent de culoare politică, vor lua în serios, cu adevărat, prioritățile sistemului medical.