Automedicaţia nu este recomandată, dar reclamele la medicamente, da!

Nu există canal de televiziune pe care să nu fii bombardat, zilnic, de dimineaţa până seara, cu reclame la medicamente! Ba tinerele îşi recomandă, una, alteia, pastile şi creme pentru alungirea a ce vor să alungească şi scurtarea a ce vor să scurteze, ba pe doamnele mai în vârstă le lasă articulaţiile şi recomandă o chestie unsuroasă care le întinereşte brusc, ba vecinul de la doi a auzit că nişte vitamine fac paloşul gros şi recomandă, cu entuziasm, produsul farmaceutic respectiv!

În acelaşi timp, pe căile oficiale, medicii ne tot transmit că automedicaţia nu este recomandată şi că trebuie să te consulte un medic înainte de a-ţi administra un tratament medicamentos! Cu alte cuvinte, nu trebuie să iei de bune nici sfaturile prietenilor şi nici spoturile publicitare despre rezultatele miraculoase ale unor medicamente, înainte de a cunoaşte contraindicaţiile acestora, pe termen scurt şi lung. Dar, de multă vreme, se pare că mulţi medici au devenit cozile de topor ale industriei farmaceutice, care nu mai ţine cont de reglementările legale.

Nici legea care interzice medicilor să facă reclamă la medicamente nu mai are nici o valoare – şi-au băgat toţi paloşul în ea! Aşa că aceştia vin la televizor şi, cu ochi lăcrimoşi, fac reclamă inclusiv vaccinului anti-Covid, cu nonşalanţa sugarului care face caca în pat!... Păi, e frumos, aşa?!