Poţi să „stai strâmb”, dar să judeci drept!

Te opreşti, de multe ori, în drumul existenţei şi te gândeşti care este cea mai bună soluţie pentru viaţa ta? Din păcate, te înşeli, de multe ori, crezând că ceea ce ţi se pare bun, de moment, se dovedeşte, pe termen lung, a fi dezastruos. În acest fel, fiecare îşi poate distruge viaţa, fără să ştie, iar rezultatul final va fi, totdeauna, constatat mult mai târziu, când nu se mai poate face nimic.                            

Marea majoritate dintre noi suntem acum stresaţi şi derutaţi de ceea ce ne poate aduce ziua de mâine. Avem o teamă de incertitudine şi de întâmplarea nefastă care poate apărea în cale, pe neaşteptate. Nu există pregătire prealabilă pentru neprevăzutul care ne poate cuprinde oricând, de aceea dorinţa de a ne simţi protejaţi ne ocupă cea mai mare parte din timp. Suntem frunze uscate de toamnă care pot fi duse de vânt oriunde şi spre orice.

Orice răscruce de viaţă şi de evenimente vitale presupune, până la urmă, capacitatea de a lua deciziile potrivite pentru a supravieţui. Dacă, în vârtejul acestor factori perturbatori gravi ai fiinţei tale, nu eşti în stare să hotărăşti ce este bine pentru tine şi pentru speranţa ta de viaţă, îţi meriţi soarta şi tot ceea ce ţi se întâmplă de acum înainte! Aşa că, în fiecare zi, poţi să stai strâmb, dar să judeci drept!