Fiecare om e liber să facă ce vrea cu viaţa şi sănătatea lui – e numai răspunderea lui şi nu a celor din jur!

Niciodată, nu s-a rezolvat nimic prin negare. Comportamentul autist este, de departe, cea mai proastă alegere. Calea spre detensionarea situaţiei nu poate fi alta decât dialogul social. Faptul că mii, sau zeci de mii de oameni, ies în stradă, în ultimele zile, este alarma de pericol a oricărui sistem politic. Ceva, undeva, e stricat, e clar că deciziile care au fost luate, nu au fost bune! Aroganţa de a fi ales şi a nu-ţi mai înţelege aproapele, alături de care ai fost atunci când ai avut nevoie de votul lui, nu mai merge!

Suntem în pragul unui colaps social şi, inevitabil, politic. Parcă revăd scenele din decembrie 1989: aşa a început şi Revoluţia, pe care regimul comunist a încercat să o ascundă şi, apoi, să o conteste, dar tocmai asta i-a adus sfârşitul! Ceea ce se întâmplă acum în Bucureşti şi în marile oraşe, este sămânţa schimbării! Faptul că revolta populară a dat peste margini este dovada clară că nu se mai poate aşa! Cineva trebuie să plece, de undeva şi să lase locul altora care, poate, ştiu mai bine să gestioneze această criză. Se ştie că sătulul nu crede niciodată flămândului, dar până când?!...

Nu vezi nici o atitudine responsabilă a guvernanţilor faţă de disoluţia socială, evidentă. Oamenii protestează, iar decidenţii vorbesc despre frunza care cade din pom. Mulţi, mor de foame în casă, la propriu! Sunt băgaţi la cuşcă şi se uită pe pereţi, că nu au ce pune pe masă! Lumea lui Kafka e, deja, lăsată în urmă – iată că se poate şi mai rău!  

Libertatea este o stare naturală a omului, care nu poate fi oprimată! În orice pandemie, chiar reală, fiecare e pe cont propriu, ca în vreme de război! Nu mă poţi obliga pe mine să respect nişte restricţii aberante ca să îl protejez pe... Gheorghiţă, care trece pe stradă!... Gheorghiţă, ăsta, să se protejeze singur, că nu suntem la C.A.P. (Coperativa Agricolă de Producţie), cu răspundere colectivă! De ce trebuie să duc eu grija sănătăţii altuia: altul a dus, vreodată, grija sănătăţii mele?! Să încetăm cu această aberaţie populistă şi să ne întoarcem la adevăr: fiecare om e liber să facă ce vrea cu viaţa şi sănătatea lui – e numai răspunderea lui şi nu a celor din jur!...  Restul, e demagogie.    

Lucrez în presă de peste treizeci de ani şi nu am fost niciodată partizanul minciunii, dezinformării şi manipulării. Ceea ce fac, în această perioadă, PRO TV, Antenele şi alte mijloace media, îndopate cu arginţi, este incalificabil!... Anatema de TRĂDĂTORI le este lipită pe frunte! Deja nu mai reprezintă interesele celor pe care pretind că-i informează, iar haznalele îşi ridică poalele şi o iau la fugă atunci când aud de ei!...