Vizita Bătrânei Doamne

Un titlu de piesă de teatru celebră poate sta și deasupra meciului FCU-UTA, de duminică

230519 uta fcu albu

Gravat cu b mic și cu d mic, titlul acestui text e o piesă de teatru remarcabilă, scrisă în 1956 de Fredrich Durrenmatt (1921-1990), dramaturg elvețian. Compatriot cu Lacroix, dar Leo nu va apărea în distribuția de duminică din cauza cartonașului roșu primit la Iași. Pe scurt, în piesă, o cucoană se întoarce putred de bogată în orășelul helvet de unde plecase în tinerețe, săracă lipită. E hotărâtă să se răzbune pe concetățenii care pe vremuri îi făcuseră rău, în mare parte și reușește, dar nu prin acțiunile ei, ci mai degrabă printr-o serie de conjuncturi.

Palmares negativ

Bătrâna Doamnă din Arad a fost la viața ei glorioasă (bogată, propriu-zis, n-a fost niciodată), săracă lipită nu e, și nici alte motive de răzbunare nu prea are. Mai ales că, de la repromovare, oltenii au supărat-o doar cu o singură victorie (1-0 în 2022, gol Baeten).

230519 uta fcu bahassa

Sursă de documentare

Giovanni Costantino are pentru a doua oară consecutiv același mare avantaj. Adversarul de duminică (mai întâi Iași, apoi UTA) a jucat joi seara în restanță, astfel că sicilianul a putut să ia pulsul preopinentei. Plus restul avantajului, acela de a fi avut mijlocul săptămânii liber, în timp ce ieșenii și arădenii (nu din cauza lor s-au amânat acele meciuri, ei au fost doar părți implicate) au trudit contra unor adversari solizi, ca Sepsi și Farul.

Au luat goluri la faze fixe

În fața campioanei, UTA, s-a arătat o echipă zdravănă, solidă, cu câțiva jucători buni, cu unele lipsuri în defensivă (golurile constănțene s-au marcat după cornere, încă un amănunt important!), dar și cu oameni de o certă calitate în atac. Pivotul lor, fie Cooper, fie Luckassen, se înfige între stoperii adverși și sparge pârtii pentru cei care vin din spate: Ofosu, Micovschi, Fabry.

Dispecerul Fabry

Despre ultimul, play-maker-ul slovac care la Ovidiu a ratat ocazia de a face un 0-2 pe care lui Hagi i-ar fi fost foarte greu să-l mai întoarcă, Mircea Rednic a spus că e cel mai bun decar din Superliga. Poate că a exagerat, poate că a vrut să-l încurajeze pe Fabry, dar cert este că slovacul nu e deloc rău. Încearcă să primească ”între linii”, să joace mult cu fața la poartă, creează pericol în zona mijlocașilor centrali adverși.

Turnurile de control

Dar UTA nu are numai puncte luminoase. S-a putut observa că fundașii centrali Benga și Imbrahima Conte (ultimul, cu mulți ani de experiență în Franța, la nivel de Ligue 2, Niort și Lorient, unde există multă calitate fotbalistică) sunt foarte înalți, peste 1,90 m, dar și destul de rigizi. Un atacant cu centrul de greutate mai jos (Chițu, de exemplu)  le-ar putea face zile fripte.

230404 uta fcu jibril

Când poți să joci bine, nu mai ai voie să joci slab!

Cam asta despre UTA. Despre oltenași, pentru o victorie vor trebui să joace mai bine decât la Iași. Acolo, în Copou, evoluția a fost cu indulgență de nota 7. Acum, ea va trebui să se ridice spre 8, pentru că UTA e un adversar greu, care a bătut pe FCSB și a obținut remize cu Rapid și cu campioana Farul. Nu vă uitați că au doar două victorii, e o echipă care a adus peste 20 de jucători, a fost heterogenă, dar acum a început să capete și omogenitate, dar și valoare. Craiova e omogenă, e valoroasă, dar e fluctuantă. Tocmai de aceea, când joacă slab, enervează, pentru că suporterii ei știu că se poate juca și bine, chiar foarte bine!