Fane Butoane s-a metamorfozat în Bubico Breloc

Excluderea unor consilieri din puținii pe care îi mai avea în ograda sa mică și săracă Partidul Național Liberal din Craiova a arătat în spațiul public motivele pentru care liberalii în special și dreapta în general suferă de anemie în Oltenia.

Mulți craioveni au aflat cu surprindere după scandalul din week-end că PNL are un președinte în Dolj. Bucur Ștefan Stoica, zis Fane Butoane de puținii oameni care-l cunosc a fost masacrat într-o ședință a partidului pe care-l conduce. Consilierii pe care el îi excludea l-au violat intelectual într-o ședință scurtă, dar de o intensitate electrizantă.

Șeful liberalilor din Dolj este sub presiune pentru că va trebui să își asume o candidatură. Vasile Blaga a cerut tuturor președinților de filială să candideze ori la primăria reședinței de județ, ori la șefia Consiliului Județean. În ambele cazuri, Stoica ar eșua lamentabil pentru că este necunoscut populației. Asta i-au reproșat și exclușii care au vorbit despre găinăriile politice ale deputatului care în trecut a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate.

Denumit Fane Butoane pentru că ar apăsa cu delicatețe butoanele puterii în interes personal, Ștefan Stoica a părut mai degrabă un găinar politic fiind acuzat de angajarea unei chelnerițe anonime de la Beharca și a unui mecanic auto.

Pretențiile tot mai mici sunt datorate faptului că politicianul nu performează în fața publicului și nu poate aduna voturile care să-i ofere putere la negocierile cu PSD. Servilismul este în general premiat de conducători cu firimituri mucegăite, iar aceste resturi pe care le mai accesează Fane la fiecare apăsare de butoane crăpate par să-i fi anulat renumele de sforar în fața puținilor liberali care mai activează în Craiova.

După ce Ionuț Stroe a luat drumul Bucureștiului, iar Marian Vasile a fost exclus din partid, tot mai mulți membrii consideră ca Fane Butoane a devenit Fane Breloc făcând aluzie la faptul că liberalii sunt un fel de accesoriu dispensabil pentru Olguța Vasilescu.

De altfel, în ședința furtunoasă din acest week-end am aflat că frica liberalilor de actualul primar este atât de mare încât stăteau și tremurau pe sub mese pe la ședințele consiliului local, după cum le-a reproșat Vasile.

Tot el a adăugat o poreclă istorică și, cu siguranță, până la noi înregistrări audio sau video în conștiința colectivă a membrilor de partid șeful lor va rămâne sub numele de Bubico Breloc, o alăturare de cuvinte care arată de ce Olguța Vasilescu nu are nicio emoție atunci când liberalii vor desemna un candidat care să alerge ca un iepure care are ca singur scop scindarea voturilor celor care ar vrea să vadă orașul și cu o altă administrație.