Un vot masiv anti-PSD şi anti-Liviu Dragnea

La alegerile europarlamentare de ieri, 26 mai 2019, cuplate cu Referendumul iniţiat de preşedintele României, Klaus Iohanis, am făcut parte, ca reprezentant al Partidului Naţional Liberal, din comisia de votare de la Secţia nr. 133 din Craiova, unde am participat, la cald, la schimbarea pe care oamenii şi-au dorit-o în politica ţării, de acum înainte.

Debutând timid, la prima oră, după deschiderea secţiei, numărul alegătorilor a crescut, progresiv, până s-a ajuns ca, începând cam cu ora 8.00 şi până seara, la ora 21.00, când s-a încheiat procesul de votare, să existe o coadă permanentă, de circa 50 de persoane, care nu s-a diminuat, în ciuda eforturilor noastre de a fi cât mai eficienţi în activitate şi a da posibilitatea câtor mai mulţi alegători de a-şi exercita dreptul legal de a vota.

Nu au existat incidente, totul s-a desfăşurat normal, cu mici picanterii... De pildă, cei care au votat numai pentru europarlamentare semnau pe o singură listă, iar pe lista a doua, pe care semnau cei care votau şi pentru Referendum, în dreptul lor se trăgea o linie. Astfel, doi dintre alegători au venit cu dorinţe speciale privind cea de-a doua listă: unul a zis că vrea să trag, în dreptul numelui lui, o linie groasă, cu un marker negru, să se vadă că el nu e de acord cu Referendumul, altul că vrea ca, în dreptul lui, să trag două linii, iar dacă i-am spus că nu e necesar, a insistat să-i dau lui pixul şi să tragă mai multe linii acolo, tot aşa, ca să se vadă că el nu e de acord...

Am stat alături de reprezentantul USR cu care, de-a lungul timpului, am mai vorbit una-alta, politică, dar ne-am mai şi amuzat de atitudinea unora care au venit să voteze deja tensionaţi şi bănuitori că nu cumva să facem noi ceva şmecherii pe acolo... Unii erau chiar provocatori şi puşi pe ceartă, aşteptând cel mai mic motiv să înceapă scandalul, dar atitudinea calmă şi corectă a membrilor comisiei a inhibat orice formă de manifestare recalcitrantă.

Rezultatul votului la această secţie a fost următorul: pe primul loc s-a situat USR, cu 242 de voturi; pe locul doi, PSD, cu 223 de voturi şi, pe locul trei, PNL, cu 196 de voturi. Următorii erau la distanţă mare de primii trei clasaţi, al patrulea clasat adunând doar câteva zeci de voturi.

Referendumul, de asemenea, a trecut cu brio, la Secţia nr. 133 din Craiova, astfel că, pentru ambele întrebări, s-au obţinut circa 700 de voturi pentru DA şi 50 de voturi pentru NU, ceea ce înseamnă că majoritatea alegătorilor au votat împotriva corupţiei şi doar cam 15%, din motive numai de ei ştiute sau din neînţelegere, au fost împotrivă.  

Şi iată că, după nervozitatea evidentă pe care am văzut-o la unii alegători, a doua zi, în mod previzibil, a căzut decizia definitivă a Înalţii Curţi de Casaţie şi Justiţie în cazul Bombonica, menţinând condamnarea iniţială a lui Liviu Dragnea, de 3 ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu!

În PSD este degringoladă, premierul Viorica Vasilica Dăncilă, ca preşedinte executiv, preluând frâiele unui partid în derivă, care s-a încăpăţânat să nu înţeleagă mesajele poporului român, care vrea să rămână în Europa şi nu dus pe câmp, cum voiau liderii PSD, mânaţi de interese personale, sau chiar de interese străine(!).

Condamnarea la închisoare cu executare a lui Liviu Dragnea era previzibilă, frisoanele unei astfel de decizii cvasi-unanim acceptate erau vizibile şi în rândul pesediştilor, care au început să înţeleagă că, totuşi, legile nu pot fi schimbate pentru un singur om sau pentru un grup.

Dublă lovitură, deci, pe 26 mai 2019, cu ocazia alegerilor europarlamentare, pentru Liviu Dragnea: PSD a fost devansat cu cel puţin 3 procente de principalul său adversar din Opoziţie, PNL, iar, a doua zi, ÎCCJ îl condamnă definitiv la închisoare cu executare!

Aroganţa şi minciuna se plătesc totdeauna. PSD este acum un partid decapitat, ce are la timonă pe cea care, profetic, zicea, cu ceva timp în urmă, că... "Orice om îi e frică să meargă la puşcărie."