Comasarea și balamucul

boanchis editorialPotrivit unui sondaj făcut pe niște genunchi în care gamba nu se unește cu coapsa, ci cu aberația, 53% dintre români au vrut comasarea alegerilor parlamentare cu cele locale. Dacă sondajul ar fi serios, ar însemna că 53% dintre români nu s-au arătat interesați de alegeri. 

Localele și europarlamentarele împreună sunt un fel de "nu ne cunoaștem personal, dar suntem cei mai buni prieteni". Sigur, așa ceva se practică azi, dar pe Instagram, nu la alegeri. Mi se va spune că așa a recomandat U.E. Da, și? La televizor n-au apărut doar primari de comune aflați în stare de revelion. A apărut și Juncker, care a fost șef al Comisiei Europene. Eu am văzut scriitori beți, pictori beți, fotbaliști beți, medici beți, oameni de afaceri beți. Dar aceștia sunt niște creatori și au dreptul la defulări. Nici eu n-am fost vreun cuminte până la 40 de ani. Și da, da, da, chiar și oamenii de afaceri trebuie considerați niște creatori. Când George Copos se împăuna că "noi, creatorii de valoare adăugată, am făcut nu știu ce", eu îl luam la mișto. Dreptate, însă, avea Copos. Dar politruci beți, cum a fost acel Juncker la un summit U.E., eu n-am văzut. Cred că până și degeneratul Susaikov, un ticălos sovietic care a făcut mult rău României, a fost mai decent decât luxemburghezul Juncker. 

Tot ce se întâmplă în jurul nostru e un joc al nebunilor demagogi. "Primul gest al nebunului, când ajunge la putere, e să alunge oligarhii" și asta e veche de la Aristotel. Așa a procedat Putin. Am avut și noi un președinte care i-a hingherit pe oamenii de afaceri. Comasarea este tot o idee de balamuc. Va primi lumea în sate buletinele de vot și unii oameni vor crede ca Rareș Bogdan vrea să fie noul primar al comunei. Și nu va fi vina alegătorilor. Cine va câștiga? Cine trebuie. Jean Pădureanu era un bebeluș pe lângă ăștia.