Știu cine pierde alegerile în Craiova și Târgu-Jiu!

editorial cretu 02Se consumă multă energie în încercarea de a se găsi metode prin care să se afle încă de azi rezultatul alegerilor de duminică.

De această frământare sunt cuprinși oportuniștii, căci în mare parte, doar ei mai fac politică. Electoratul, dincolo de curiozitate, este cufundat în apatie .

Alegerile vor fi pierdute fără marje de eroare, cu un procent de 100%, de către alegători.

Politicienii vor câștiga pentru că au reflexul minciunii iar noi, alegătorii, vom pierde pentru că suntem proști.

Nu avem nici după 30 de ani instinctul democrației. Nu avem capacitatea să ne alegem slujitorii, mereu și mereu ne votăm stăpânii. Apoi la fel ca în pilda “Drobul de sare” ne punem pe jelit că țara se duce dracului, acoperindu-ne ignoranța la umbra sintagmei “Toți sunt la fel”. Nu! Nu toți sunt la fel, căci tu nu ești la fel nici măcar cu fratele or sora ta!

Suntem diferiți genetic, deci biologic, cognitiv, social. A… că toți politicienii sunt hoți, da! Cu asta sunt de acord! Însă ei sunt așa pentru că noi suntem proști!

Să facem următorul exercițiu de imaginație: dacă cel care câștigă alegerile ar ști că regula, nu excepția, este să ocupe doar un singur mandat, oare nu ar fi mai preocupat de ceea ce face în această perioadă? Dacă la fiecare patru ani i-am schimba nu am avea mai multe șanse, ca la un moment dat să nimerim pe cel providențial ?

Suntem asemenea femeii la care, frecvent, bărbatul vine băut și o agresează fizic. Când vecinele o întreabă “de ce nu îl lași ?”, ea le răspunde “unde să mă duc? Și apoi toți bărbații sunt la fel”.

Olguța – Craiova

O femeie cu un potențial imens, însă în multe privințe, din cauze diverse, rămâne la stadiu de promisiune. Excelează la populism! Speram ca la ultimele meciuri ale FCU să o văd in tribunele stadionului în calitate de suporter venită cu mesajul “să mergem cu toții la stadion să susținem echipa!”. Așa ar fi făcut un om mare, dar…

Există interese contradictorii, chiar războaie fratricide, însă când apare un pericol din exterior frații se unesc împotriva acelei amenințări, după ce a trecut pericolul pot continua luptele fratricide, cum ne caracteriza Herodot, în urma cu peste 2000 de ani.

Mai există oameni care fac politică și a căror moralitate, cel puțin până acum, nu poate fi pusă la îndoială, cum este cazul fostului țărănist in prezent aurist, Ringo Dămureanu .

Târgu Jiu

Situația pe care am expus-o în preambul nu diferă de la un oraș la altul. Oportunism versus prostie!

Orașul lui Brâncuși este pe punctul de a colapsa.

Fiecare dintre cei trei contracandidați ai lui Marcel spun că vor să salveze urbea. Atunci când sunt puși în situația de a o face, invocă tot felul de motive care să le justifice neputință.

Dacă cei doi, Cornel și Tudor, s-ar fi retras susținându-l pe cel de al treilea, adică pe Iulian, întrucât acesta este cel mai bine clasat conform estimărilor, Tudor și Cornel ar fi trebuit declarați eroii orașului.

Așa... bătălia electorală se va da duminică până la ultimul vot.