Redobândirea libertăţii este ca un trofeu

Această primă săptămână, de relaxare condiţionată, după cele două luni de izolare la domiciliu, dictată de cele două ordonanţe de tristă amintire, parcă le-a readus inima în piept românilor şi au început să respire, din nou, aerul libertăţii, chiar dacă limitată, dar petrecută în spaţiu deschis, cu posibilităţi de socializare şi promenadă.

Pentru două luni, viaţa parcă se oprise în loc, economia părea să sucombe şi încă nu şi-a revenit, iar dificultatea cea mai mare, de a accepta izolarea, venea chiar din interiorul fiinţei fiecăruia, pentru că omul este un animal social şi, din momentul în care l-ai închis în cuşcă, psihicul lui începe să lucreze haotic, cu reacţii imprevizibile.

După o perioadă de izolare, redobândirea libertăţii este ca un trofeu, cu care încerci să-ţi oblojeşti rănile cauzate de solitudinea şi disperarea care te-au încercat. Planurile, pe termen scurt şi lung, pot fi reluate, acum şi, parcă, după o asemenea încercare, începi să preţuieşti mai mult clipa şi viitorul, pe care, înainte, le treceai cu vederea, considerându-le fireşti, pentru că nu îţi puneau probleme acute, de viaţă.

Din cele spuse de guvernanţi, nivelul următor al relaxării sociale începe cu data de 15 iunie 2020, moment din care se va da liber la întruniri, bibliotecile şi spectacolele vor reporni şi sperăm că nu va mai fi vorba de nici un al doilea val al pandemiei, pentru că vara aduce cu ea vacanţele şi buna-dispoziţie şi, cu cât omul se simte mai liber şi mai fericit, parcă devine şi mai imun la afecţiuni.  

După ce treci prin perioade de cumpănă, ajungi să măsori zilele şi să te consideri norocos, dacă ai trecut printr-un un coşmar colectiv care nu te-a atins. Vremelnicia, însă, face parte din viaţa fiecăruia, încă de când s-a născut, aşa că să ne bucurăm de ceea ce avem, acum, pentru că, parafrazând o butadă,... mâine poate fi mai rău.

 


X

Right Click

No right click