Principiile sunt bune doar pentru cei care le respectă

Inspectorul General al Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, a demisionat, cu voce tremurândă, după ce a fost văzut întâlnindu-se, la adăpostul întunericului unei ore târzii, cu unul dintre liderii clanului Duduianu.  

Nu cred că emoţiile cu care şi-a citit demisia s-au datorat tracului într-ale comunicării, ci au fost, mai degrabă, premoniţii pentru nişte dări de seamă pe care va trebui să le facă în faţa interlopilor, a celor pe care, până acum, fără îndoială, i-a protejat de braţele, mai mult sau mai puţin lungi, ale legii.

Indiferent de motivaţiile cu care a încercat să se dezvinovăţească, sunt de părere că este inadmisibil ca un şef al poliţiei să aibă întâlniri secrete cu lideri ai lumii interlope, decât dacă face parte din organizaţia mafiotă! Din ceea ce s-a văzut, e mai mult ca sigur că fostul inspector general al poliţiei se află pe ştatele de plată ale crimei organizate, pe care ar fi trebuit să o combată!...

Viaţa ne arată că principiile sunt bune doar pentru cei care le respectă. Asocierile popă-hoţ, poliţist-infractor – au devenit compatibile, iar celor prinşi asupra faptului li se pare firesc să îşi ia partea şi de colo, şi de colo, spre o bunăstare personală sporită.

Peste patru ani, la viitoarele alegeri, nu este exclus să-l vedem pe fostul (de-acum) Inspector General al Poliţiei Române pe listele de candidaţi pentru vreun loc de primar, sau parlamentar. Pentru că şi aici, la fel ca în natură, se respectă regula... Nimic nu se pierde, totul se transformă!