Preşedintele Iohannis le-a „redus sonorul” celor de la USR-PLUS

Preşedintele Klaus Iohannis s-a hotărât să le reducă sonorul celor de la USR-PLUS, care, în ultima vreme, au fost destul de vocali în a-şi exprima nemulţumirile în legătură cu modul şi procentele repartizării de ministere şi funcţii, de către noul Executiv. I-a chemat la Vila Lac pentru a le spune că, fără solidaritate şi înţelegere în coaliţie, lucrurile pot lua o turnură nedorită.

O coaliţie de guvernare este ca o frăţie, în care partenerii trebuie să se înţeleagă, dincolo de orgolii şi ambiţii personale. Sunt ca mănunchiul acela de nuiele, despre care învăţam în clasele primare, ce nu poate fi rupt tocmai pentru că nuielele sunt toate la un loc şi o forţă exterioară cu greu le poate distruge structura de monolit. Sigur, nu mă refer la acel monolit prost înţeles, în care toţi membrii să fie de aceeaşi părere, ci la unul care să funcţioneze ca un întreg, lăsând cale liberă ideilor şi acţiunilor constructive.

În zilele următoare, vom vedea în ce măsură a reuşit preşedintele Iohannis să liniştească apele din coaliţia guvernamentală, iar, dacă au înţeles ceva din ora de dirigenţie de la Vila Lac, reprezentanţii USR-PLUS ar trebui ca acţioneze potrivit aşteptărilor şi să se apuce de treabă, lăsând la o parte certurile cu colegii liberali.  Preşedintele Iohannis şi-a făcut datoria, în sensul că şi-a exercitat rolul de mediator. Acum, rămâne ca în zicala... dă-i omului mintea de pe urmă, pentru că, altfel, poate urma dezastrul!