Ziua Internaţională a Omului de Zăpadă

Printre multele alte aşa-zise sărbători, inventate de om, din plictiseală sau din dorinţa de a fi original, cu orice preţ, data de 18 ianuarie a fost declarată ca fiind Ziua Internaţională a Omului de Zăpadă.

Numai că sărbătoritul poate fi întâlnit şi felicitat numai prin zonele de munte, mai puţin în sudul ţării, unde ninsorile au fost zgârcite cu noi şi ne-au servit mai mult ger, decât fulgi de nea. În acest sens, sudul Olteniei îşi confirmă, cu fiecare an mai mult, candidatura la titlul de Sahară, cu toate eforturile – mai mult sau mai puţin reale sau propagandistice, de a asana această regiune, pentru o agricultură performantă.

Dar, azi este Ziua Internaţională a Omului de Zăpadă, e liber tragă la măsea cât vrea şi să se bucure de existenţa sa vremelnică, de pe o zi pe alta, aşa cum e şi a omului, care, cu disperarea clipei, trăieşte de-a valma, cu bune şi rele, ce i se serveşte, în fiecare zi.

I-aş ura La Mulţi Ani! (vre)unui Om de Zăpadă, dacă l-aş întâlni, dar, de mâine, se încălzeşte, iar sărbătoritul se cam duce pe Apa Sâmbetei...