Percheziție în locuința unui tânăr din Sălcuța, după amenințări cu pistolul în trafic

O percheziție domiciliară a fost efectuată, luni, la domiciliul unui tânăr în vârstă de 22 de ani, din comuna doljeană Sălcuța, acesta fiind în vizorul oamenilor legii, după ce în data de 19 februarie a blocat în trafic un autoturism şi i-a ameninţat cu pistolul pe cei din maşină.

salcuta pistoale

Luni, cu ocazia descinderilor, polițiștii au găsit în locuința acestuia două pistoale, șapte butelii de gaz ale uneia dintre arme și 50 de bile din plastic, tânărul nefiind găsit acasă.

„În cursul acestei zile, politistii Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase Dolj, sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Craiova, au efectuat o perchezitie domiciliara la locuinta tanarului de 22 de ani, din comuna Salcuta, banuit de comiterea infractiunilor de amenintare si nerespectarea regimului armelor si al munitiilor. Astfel, in urma activitatilor desfasurate, politistii doljeni au gasit la adresa respectiva doua pistoale tip airsoft, a caror detinere nu este supusa autorizarii, 7 butelii de gaz aferente unuia dintre pistoale si 50 de bile de plastic”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru.

Bunurile respective au fost ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor.

Potrivit poliţiştilor, în data de 19 februarie, o femeie în vârstă de 33 de ani, din Bucureşti, în timp ce se deplasa pe DJ 552 cu un autoturism condus de un bărbat, din aceeași localitate, au fost blocați în trafic de un autoturism condus de un tânăr fiind, totodată, amenințați cu un pistol.

La fața locului s-au deplasat imediat polițiștii care au depistat în trafic autoturismul în cauză, stabilind că la volanul acestuia se afla un tânăr de 22 de ani, din comuna Sălcuța.

Polițiștii au efectuat controlul corporal al tânărului în cauză precum și găsit autoturismului, nefiind găsit pistolul la care persoana vătămată face referire.

De asemenea, tânărul a fost condus la sediul secției pentru audieri.

„În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infractiunilor de amenințare și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, iar cercetările sunt continuate prin activități specifice pentru probarea întregii activități infracționale, urmând ca dupa administrarea probatoriului fie dispuse masurile legale care se impun”, a mai precizat reprezentantul IPJ Dolj.