Bărbat din Pakistan urmărit internațional pentru trafic de persoane, prins în Dolj

Un bărbat din Pakistan, urmărit internațional de autoritățile judiciare spaniole pentru constituirea unei organizații criminale în scopul traficului de ființe umane, a fost depistat și reținut de către polițiștii doljeni.

pakistanez

Potrivit IPJ Dolj, în data de 6 aprilie, autoritățile din Spania au emis un mandat european de arestare în scopul arestării și extrădării a unui bărbat bănuit a fi liderul unei organizații criminale transnaționale și organizator a opt operațiuni de trafic de persoane.

Acesta ar fi favorizat migrația ilicită a unui număr mare de migrați, de origine pakistaneză (cel puțin 77), din Bosnia către Italia, Spania, Germania și Franța, operațiunile fiind dirijate din Pakistan prin intermediul unui cetățean spaniol.

Toate cele opt operațiuni organizate de cetățeanul pakistanez au fost realizate în perioada iulie 2020 – martie 2021.

Miercuri, bărbatul a fost depistat în județul Dolj, a fost fost reținut și ulterior arestat, urmând a fi predat aurorităților din Spania pentru continuarea  cercetărilor.

După reținerea pe teritoriul României, urmăritul internațional a fost prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care a procedat la reținerea pentru 24 ore, iar astăzi, magistrații Curții de Apel Craiova au dispus arestarea bărbatului. Urmăritul internațional se află încarcerat în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj, urmând să fie predat autorităților judiciare spaniole pentru continuarea cercetărilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru.

Ultimele știri