Concedii medicale fictive la SCJU Craiova. Semnături falsificate

Opt percheziții domiciliare au fost derulate, marți, în Craiova și Băilești, în cadrul unui dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și înșelăciune.

craiova spital

În urma verificărilor făcute a rezultat că, în perioada 2019-2021, ar fi fost falsificate semnăturile unor medici de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova în vederea eliberării unui număr de 46 de certificate de concediu medical.

Patru persoane au beneficiat de concediile respective, dar medicii nu le examinaseră.

Surse din cadrul anchetei au menționat că cei care au sesizat aceste fapte sunt tocmai cadrele medicale cărora le-au fost falsificate semnăturile.

În baza certificatelor de concediu medical astfel obținute, dar și a unor contracte de asigurare pentru concendii și indemnizații de asigurări de sănătate, beneficiarii ar fi încasat în total 240.000 de lei.

În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii au ridicat documente ce pot constitui mijloace materiale de probă în cursul procesului penal. Cercetările continuă în acest caz în vederea clarificării stării de fapt și a identificării tuturor persoanelor implicate, urmând ca în funcție de materialul probator administrat dosarul penal să fie înaintat unității de parchet competente, cu propunerile corespunzătoare”, a declart purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru.

Perchezițiile au fost efectuate cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Dolj și a jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova.