Percheziții în județul Dolj. Șeful unei instituții din Craiova ar fi vizat

Trei percheziţii sunt desfăşurate, la această oră, în judeţele Dolj şi Giurgiu, într-un dosar de înșelăciune prin folosirea unor documente de studii falsificate. Printre cei vizaţi s-ar număra directorul Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova, Bogdan Bratu.

mascati politie

Potrivit unui comunicat, procurorii Secției de Urmărire Penală și Criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție efectuează trei percheziții domiciliare în județele Giurgiu și Dolj, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, de către o persoană cu funcție de conducere în cadrul unei companii de interes strategic național.

Obiectul cercetărilor îl constituie inducerea și menținerea în eroare a instituției, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate și care ulterior au fost desființate de către instanțele judecătorești competente.

Prejudiciul reclamat până în prezent este de aproximativ 985.000 de lei, reprezentând indemnizațiile brute încasate de la angajator, urmând a fi completat și stabilit în funcție de întregul material probator ce se va administra în cauză.

Surse judiciare spun că printre cei vizaţi de dosar ar fi directorul Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova, Bogdan Bratu.

Acțiunea beneficiază de sprijinul IGPR – Direcția de Investigare a Criminalității Economice.

Ultimele știri