FOTO: Controale ale polițiștilor de la Rutieră. 27 de morți pe șosele din Dolj în primele șase luni ale acestui an

O acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere provocate de viteza excesivă şi depăşirile neregulamentare a fost efectuată, vineri dimineață, de către polițiștii din județul Dolj. 

politie nou 1

Purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Mihaela Sadoveanu, a spus că în primul semestru din acest an, 27 de persoane au decedat în urma acidentelor de circulaţie din județ, trendul fiind unul descendent, comparativ cu anii 2020 și 2019.

Scopul poliţiştilor care desfăsoară aceste acţiuni este acela de a determina particitanţii la trafic să conştientizeze faptul că viaţa are prioritate. Recomandăm tuturor participanţilor la traficul rutier să respecte regulile de circulaţie şi indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în teren. Totodată, le recomandăm să nu conducă vehicule dacă au consumat băuturi alcoolice şi dacă se simt obosiţi. De asemenea, pietonilor le recomandăm să traverseze drumul public doar pe marcajul pietonal şi sa manifeste atenţie, asigurându-se temeinic înainte să se agajeze în traversarea străzii”, a precizat Sadoveanu.

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au aplicat 120 de amenzi în valoare de aproximativ 18.000 de lei.

Totodată, ca măsuri complementare au fost reținute 15 de permise de conducere şi au fost retrase cinci certificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii au constatat 2 infracțiuni la regimul circulației rutier, fiind depistate persoane care au condus vehicule aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

Astfel de acțiuni vor mai fi derulate și în zilele următoare.