Militar din Craiova, arestat după ce a încercat să facă sex cu un elev de 15 ani. L-a racolat pe Facebook

Un militar în vârstă de 51 de ani, din Ostroveni, care locuiește fără forme legale în Craiova, a fost arestat preventiv, fiind acuzat de comiterea infracțiunilor de tentativă la act sexual cu un minor și racolarea minorilor în scopuri sexuale.

gratii

Potrivit IPJ Dolj, în data de 20 octombrie, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Craiova s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul că, într-o locuinţă din Craiova, bărbatul ar intenţiona să întreţină raporturi sexuale cu un minor.

La faţa locului s-au deplasat poliţiştii, unde, au fost identificaţi un bărbat de 51 de ani, din Ostroveni, care locuieşte fără forme legale în Craiova şi un minor de 15 ani, din Sadova. Cei în cauză au fost conduşi la sediul secției pentru cercetări și stabilirea situației de fapt. În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de racolarea minorilor în scopuri sexuale, cercetările fiind preluate de către un procuror din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Timișoara, Circumscripția Teritorială Craiova şi ulterior extinse şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la act sexual cu un minor”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Mihaela Sadoveanu.

Din cercetări, s-a stabilit că bărbatul ar fi racolat minorul prin intermediul unei reţele de socializare, în vederea întreținerii de raporturi sexuale, în schimbul unor sume de bani.

Surse din anchetă spun că băiatul este elev, acceptând propunerea militarului pentru suma de 50 de lei.

În urma probatoriului administrat, în ziua de 22 octombrie a.c., bărbatul a fost reţinut, pentru 24 de ore, de către procurorul militar din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Timișoara, Circumscripția Teritorială Craiova, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă la act sexual cu un minor și racolarea minorilor în scopuri sexuale, fiind escortat de poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Craiova şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Dolj. În ziua de 23 octombrie a.c., bărbatul în cauză a fost prezentat Tribunalului Militar Timișoara care a dispus arestarea preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile, a acestuia”, a conchis reprezentanta IPJ Dolj.