Și Penitenciarul Craiova s-a sesizat după interviul acordat de Dincă

Și Penitenciarul Craiova s-a sesizat după interviul acordat de Dincă

O anchetă administrativă se desfășoară și la nivelul Penitenciarului Craiova, după ce Gheorghe Dincă a acordat un interviu prin telefon jurnaliștilor de la Gândul. 

dinca

Reprezentanții instituției menționează, într-o informare de presă, că respectiva conversație s-a realizat prin intermediul avocatului, fiind invocat dreptul la convorbiri telefonice și confidențialitatea interacțiunii cu apărătorul.

„Având în vedere aspectele apărute în mass-media cu privire la legătura telefonică dintre o persoană privată de libertate și un jurnalist, conducerea Penitenciarului Craiova aduce la cunoștința opiniei publice faptul că respectiva conversație s-a realizat prin intermediul avocatului, fiind invocat dreptul la convorbiri telefonice, dar și confidențialitatea interacțiunii cu apărătorul”, informează Penitenciarul Craiova.

Conducerea instituției a luat decizia efectuării unei cercetări administrative pentru a stabili cum au stat lucrurile și dacă s-a încălcat legea.

În ceea ce privește aspectele prezentate, la nivelul instituției se desfășoară o cercetare administrativă pentru a se stabili dacă au existat încălcări ale cadrului legal în acest caz”, conchid reprezentanții Penitenciarului Craiova.