Trafic blocat pe Drumul Expres, între Slatina și Balș. TIR cu cărbune răsturnat

Trafic blocat pe Drumul Expres, între Slatina și Balș. TIR cu cărbune răsturnat

Traficul rutier pe Drumul Expres 12 (DEx12) este blocat total, între localitățile Slatina și Balș, din cauza unui autotren încărcat cu cărbuni, ce s-a răsturnat pe partea carosabilă, pe sensul de mers Balș către Slatina, iar încărcătura a ajuns și pe sensul opus de deplasare.

ttir drum expres

Polițiștii Serviciului Rutier Olt sunt prezenți la fața locului pentru a stabili împrejurările producerii evenimentului.

În eveniment a fost implicat un ansamblu de vehicule format din cap tractor și o semiremorcă, încarcat cu cărbuni, condus de un bărbat, în vârstă de 53 de ani, din orașul Rovinari, județul Gorj.

Din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că, pe Drumul Expres 12, ansamblul de vehicule, care circula pe sensul de deplasare Balș către Slatina, s-a răsturnat pe partea carosabilă, din cauza unei explozii produse la anvelopa stânga față a capului tractor, în urma căreia șoferul a pierdut controlul volanului.

În urma evenimentului, încărcatura a ajuns și pe sensul opus de deplasare, rezultând doar pagube materiale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

La fața locului se acționează pentru curățarea și eliberarea drumului și reluarea traficului rutier în condiții normale, iar polițiștii vor întocmi actele de constatare a evenimentului și vor elibera autorizație de reparație conducătorului auto”, arată IPJ Olt. 

Traficul rutier pe Drumul Expres (DEx12) va fi deviat, prin municipiul Slatina și pe Drumul Național 65 - European 574, sectorul de drum cuprins între sensurile giratorii dintre Slatina și Piatra-Olt fiind blocat.

300063176 446217027524993 2347421802813893965 n