Voiau să intre ilegal în țară, pe la Calafat, ascunși pe șasiul unui camion

Voiau să intre ilegal în țară, pe la Calafat, ascunși pe șasiul unui camion

Doi cetățeni palestinieni care au încercat să intre ilegal în ţară, ascunși pe șasiul unui autocamion, au fost depistați de către polițiștii de frontieră din Vama Calafat. Aceștia au fost preluați de către autoritățile de frontieră bulgare în vederea continuării cercetărilor.

1664785489365 13959 S4

Luni dimineața, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetățean turc, la volanul unui autocamion înmatriculat în Turcia.

Conform documentelor prezentate, şoferul transporta alune, pe ruta Turcia – Germania.

În urma controlului fizic efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au observat, pe șasiul semiremorcii, doi bărbați.

În cadrul cercetărilor, aceştia au declarat că sunt cetățeni palestinieni și s-au urcat pe șasiul mijlocului de transport într-o parcare din orașul Sofia, de pe teritoriul Bulgariei, fără sprijinul șoferului, cu intenția de a ajunge în Germania.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, persoanele în cauză, șoferul și mijlocul de transport au fost preluați de către reprezentații Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun”, arată reprezentanții PTF Calafat.