Dolj: Bărbat arestat după ce atacat polițiștii cu pietre și cu un topor, la Bulzești

Dolj: Bărbat arestat după ce atacat polițiștii cu pietre și cu un topor, la Bulzești

Un bărbat în vârstă de 48 de ani, din comuna Bulzeşti, județul Dolj, a fost arestat preventiv, fiind acuzat că a agresat un echipaj de poliție care încerca să pună în aplicare un ordin de protecție. 

politieii

Potrivit IPJ Dolj, în data de 5 decembrie, un bărbat din comuna Dobreţu, judeţul Olt, a sesizat poliţiştii din Pieleşti cu privire la faptul că, pe o stradă din comuna Bulzeşti, o femeie este lovită de soţ.

Poliţiştii s-au deplasat la Centrul Medical de Permanenţă Bulzeşti, unde femeia de 39 de ani fusese transportată, împreună cu fiul acesteia, de 19 ani, fiind stabilit că cei doi ar fi fost agresaţi fizic de bărbat.

„Poliţiştii le-au aplicat celor doi formularul de evaluare al riscului, în vederea emiterii unui ordin de protecție provizoriu, ocazie cu care s-a constatat faptul că există un risc iminent, fiind emis ordin de protecție provizoriu, faţă de bărbat, pentru o perioadă de 5 zile”, arată IPJ Dolj.

Când au mers la locuința celor doi soți, pentru punerea în aplicare a măsurilor dispuse, bărbatul a refuzat să părăsească imobilul. Mai mult, acesta a amenințat polițiștii, și a încercat să îi loveească cu pietre, cu o ţeavă metalică și chiar cu un topor.

Niciunul dintre polițiști nu a fost rănit, dar pentru a calma spiritele, aceștia au tras un foc de avertisment.

La faţa locului a fost solicitat şi un echipaj din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, bărbatul fiind imobilizat şi condus la sediul Secţiei de Poliţie pentru cercetări. În urma probatoriului administrat, în noaptea de 05/06 decembrie, procurorul de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, a dispus reţinerea bărbatului pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj”, mai arată IPJ Dolj.

Ieri, bărbatul a fost prezentat Judecătoriei Craiova, fiind luată măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.