CRAIOVA: Doi tineri au fost reținuți pentru mai multe furturi

Doi tineri, de 16 şi 22 de ani, ambii din municipiul Craiova, au fost reținuți de polițiști marți seara, fiind acuzați de furt și complicitate la tentativă la furt. 

catuse 2024

Potrivit IPJ Dolj, în continuarea cercetărilor privind furtul comis în noaptea de 20 spre 21 aprilie, în care persoane necunoscute au pătruns în incinta unei societăţi comerciale situată pe strada Petre Ispirescu, de unde ar fi sustras suma de 200 de lei, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Craiova au extins cercetările şi cu privire la alte trei furturi reclamate a fi comise din incinta unor unități economice, două dintre acestea rămânând sub forma tentativei.

În urma activităţilor investigativ-operative desfăşurate de poliţişti au fost identificaţi trei tineri cu vârstele de 15, 16 şi 22 de ani, toţi din municipiul Craiova, bănuiţi de comiterea faptelor. Aceştia sunt bănuiţi că în noaptea de 20 spre 21 aprilie a.c., ar fi pătruns, fără drept, în incinta a patru societăţi comerciale situate pe străzile Petre Ispirescu şi Henri Coandă, din două dintre acestea fiind sustrase sumele de 200 de lei, respectiv 500 de lei, iar din celelalte două nefiind sustrase bunuri”, spun reprezentanții IPJ Dolj.

Cei trei au fost conduşi la audieri, iar, în baza probatoriului administrat, poliţiştii i-au reţinut pe cei doi tineri de 16 ani (complicitate la infracţiunea de tentativă la furt calificat în formă continuată - două acte materiale) şi 22 de ani (furt calificat în formă continuată - patru acte materiale).

Cei doi urmează să fie prezentați, astăzi, Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova în vederea dispunerii unei măsuri preventive.