Doljean arestat preventiv pentru tentativă la omor

Un bărbat în vârstă de 37 de ani, din Băilești, a fost arestat preventiv, fiind acuzat de comiterea infracțiunii de tentativă la omor calificat. 

240621 tentativa omor

Potrivit IPJ Dolj, în seara zilei de 17 iunie, poliţişti din cadrul Poliției Municipiului Băilești au fost sesizați de un bărbat, din  Băilești cu privire la faptul că, tatăl său, de 48 de ani, din aceeaşi localitate, a fost agresat fizic de un alt barbat, în timp ce se afla în extravilanul localităţii.

În urma evenimentului, bărbatul de 48 de ani a necesitat îngrijiri medicale, fiind transportat la spital.

În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovirea sau alte violenţe, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a situaţiei de fapt şi luarea măsurilor care se impun.

Ulterior, având în vedere circumstanțele comiterii faptei, a fost schimbată încadrarea juridică în tentativă la omor calificat.

Dosarul cauzei a fost preluat în anchetă proprie de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale desfășurând cercetări sub directa coordonare a procurorului de caz.

Din cercetările efectuate s-a stabilit că, în seara zilei de 17 iunie, în extravilanul muncipiului Băilești ar fi izbucnit un conflict spontan, între doi bărbaţi de 37 şi 48 de ani, din localitate, în urma căruia primul l-ar fi agresat fizic, prin lovire cu un obiect tăietor-înţepător, în zona cotului mâinii stângi și a capului, pe cel de–al doilea, care a fost transportat la spital.

În baza probatoriului administrat, în cursul zilei de 18 iunie a.c., procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj a dispus reţinerea bărbatului de 37 de ani, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la omor calificat, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj. În cursul zilei de ieri, 19 iunie, cel în cauză a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj, care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile”, arată IPJ Dolj.