Arme de vânătoare, ridicate în urma unor percheziții

12 arme de vânătoare și muniția aferentă au fost ridicate de polițiști, sâmbătă, în urma unor percheziții efectuate la locuințele a doi bărbați din Craiova și Breasta, aceștia fiind bănuiți de comiterea infracțiunilor de braconaj cinegetic și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

pusti

Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, din cercetările efectuate până în prezent, s-a stabilit că cei doi bărbați au mers, sâmbătă dimineața, pe un fond de vânătoare situat în zona localității Argetoaia, unde ar fi împușcat un căprior. Animalul a fost abandonat întrucât cei doi au fugit când au realizat că pot fi prinși în fapt de către un paznic de vânătoare.

Căpriorul a fost ridicat de la fața locului, în cauză fiind dispusă efectuarea unei constatări, în vederea lămuririi stării de fapt”, a menționat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru.

Oamenii legii au făcut percheziții la locuințele celor doi bărbați, găsind cu acest prilej 12 arme de vânătoare deținute în baza permiselor de port armă, precum și muniția aferentă acestora, o parte din aceasta fără respectarea prevederilor legale din domeniu.

Armele și muniția au fost indisponibilizate de polițiști, în cauză cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de braconaj cinegetic și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor”, a mai spus reprezentantul IPJ Dolj.

Foto cu caracter ilustrativ.