Mai multe incendii de vegetație uscată. Cultură de grâu, distrusă

Cinci incendii de vegetație uscată și cultură de grâu au avut loc, sâmbătă, în județul Dolj, pompierii intervenind în localitățile Ciupercenii Noi - sat Smârdan, Bucovăț - sat Palilula, Malu Mare - sat Preajba, Cerăt și Ostroveni. 

incendiu cultura grau 2

Potrivit ISU Dolj, hectare întregi de cultură de grâu și vegetație uscată au fost făcute scrum, pompierii acționând ore bune pentru stingere focului.

Echipajele de pompieri din cadrul Secției de Pompieri Segarcea, Detașamentului de Pompieri Calafat, Detașamentului 2 Pompieri Craiova și Detașamentului 1 Pompieri Craiova, au fost solicitate să intervină cu autospecialele de lucru cu apă pentru stingerea a patru incendiilor de vegetație uscată, pe raza localităților Ciupercenii Noi - sat Smârdan, Bucovăț - sat Palilula, Malu Mare - sat Preajba și Cerăt. Au ars aproximativ 1,5 ha de vegetație uscată”, anunță reprezenranții ISU Dolj.

Probleme au mai fost și în comuna Ostroveni, sat Lișteava, unde 140 de hectare de grâu, lăstăriș și vetație uscată s-au găcut scrum.

La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta pe o suprafață destul de mare cu posibilitate de propagare la altă parcelă, dar și la casele din apropiere.

Pentru a se limita propagarea incendiului au fost chemate în sprijin și Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență din localitățile Dăbuleni și Ostroveni. În urma intervenției a ars aproximativ 140 ha. cultură de grâu și vegetație uscată, dar și lăstăriș. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind focul deschis în spații deschise”, mai spune ISU Dolj.

Cauza probabilă de producere a incendiilor a fost stabilită ca fiind focul deschis în spații deschise.

incendiu cultura grau 3

X

Right Click

No right click