Percheziții în Gorj și Vâlcea la persoane care vând substanțe toxice periculoase

18 percheziții, în patru județe, între care Gorj și Vâlcea, au fost efectuate, vineri dimineață, la persoane bănuite că ar fi comercializat ilegal produse foarte toxice, periculoase pentru sănătatea umană și siguranța plantelor.

big whatsapp image 2020 08 21 at 06.53.57

Acțiunea vizează domiciliile unor persoane şi sediile sociale ale unor societăţi comerciale, bănuite de producerea, deținerea, precum și orice operațiune privind circulația produselor ori substanțelor toxice, cultivarea în scop de prelucrare a plantelor care conțin astfel de substanțe ori experimentareaproduselor sau substanțelor toxice, fără drept.

Acestea ar fi comercializat ilegal, către publicul larg, produse pentru combaterea dăunătorilor care, în realitate, sunt produse biocide, utilizate pentru eliminarea rozătoarelor, fiind foarte toxice și periculoase pentru sănătatea umană și siguranța plantelor.

Produsele nu pot fi comercializate către publicul larg, deorece conțin un anticoagulant, „difenacu”, a cărui aplicare este interzisă în grădină sau pe sol, spun reprezentanții Poliției Române într-un comunicat de presă.