Firmă amendată cu 75.000 de lei pentru exploatare ilegală de agregate minerale la Orodel

Reprezentanții Administraței Bazinale de Apă Jiu au demarat controale la balastierele din bazinul hidrografic Jiu, anunță reprezentanții Apelor Române. 

orodel

Zilele trecute, a avut loc un control în zona localității Orodel, județul Dolj, unde societatea STEMAD CONSTRUCT SRL exploata agregate minerale din cariera din zonă fără a deține actele necesare.

La fața locului s-a observant că reprezentanții firmei exploatau agregate minerale din cariera Orodel, zona Fântâna lui Ița, folosind un excavator șenilat cu cupă și două Trakere, desi nu dețineau autorizație de gospodărire a apelor necesară. În urma controlului la societatea menționată s-a constatat că fapta constituie contravenție și este sancționată conform legii apelor nr. 107/1996 cu modificările și completările ulterioare, cu suma de 75.000 lei”, anunță reprezentanții Apelor Române Jiu.

Acțiunile de control vizează activitatea de exploatare ilegală a agregatelor minerale din albiile și terasele râurilor din bazinul hidrografic Jiu și vor continua, anunță reprezentanții ABA Jiu.