Paznic rănit în urma unei altercații ce a avut loc pe un teren din Teasc

Un paznic în vârstă de 45 de ani, din județul Dolj, a ajuns la spital, noaptea trecută, în urma unui conflict care a avut loc pe un teren din comuna Teasc. 

politie noaptea

Potrivit IPJ Dolj, polițiști din cadrul Sectiei 4 Poliție Rurală Cosoveni au fost sesizați de un tânăr de 23 de ani cu privire la faptul că, în timp ce executa serviciul de patrulare împreună cu alți cinci paznici de vânătoare, în extravilanul comunei Teasc, au depistat mai multe persoane care braconau.

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul secției precum si polițiști din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Pericoase Dolj care au stabilit faptul că în extravilanul comunei Teasc, ar fi izbucnit un conflict între paznicii de vânătoare și persoanele depistate, în urma căruia un barbat de 45 de ani, paznic de vanatoare, a suferit leziuni pentru care a necesitat acordarea de îngrijiri medicale fiind transportat la spital de catre un echipaj SMURD, conștient și cooperant. De asemenea, în timpul conflictului au fost provocate distrugeri unui autoturism”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Mihaela Sadoveanu.

Tot noaptea trecută,  politistii au fost sesizați despre faptul că la unitatea primiri urgențe a unui spital din Craiova s-a prezentat un barbat de 35 de ani, în vederea acordării de îngrijiri medicale pentru o plagă împușcată.

Din primele verificări efectate, politistii au stabilit ca în timpul conflictului, paznicul de vânătoare ar fi tras două focuri de avertisment în aer și unul către barbatul de 35 de ani cu arma utilitară de pază deținută ca armă de serviciu de către acesta. Arma în cauză a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, fiind informat totodată un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova care a dispus efectuarea unor activități de cercetare penală sub directa coordonare”, a mai spus reprezentantul IPJ Dolj.

Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infrațiunilor de braconaj cinegetic și ultraj, iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a situației de fapt.