Patru craioveni, reținuți pentru înșelăciune. Prejudiciu de 60.000 de euro

Patru bărbați cu vârste cuprinse între 32 şi 62 de ani, care, în calitate de reprezentanţi ai unor societăţi comerciale din Craiova, au fost reținuți de către polițiști, joi, fiind acuzați de comiterea infracţiunilor de înşelăciune.

catuse1

Prejudiciul creat de aceștia, unui furnizor din Italia, este de aproximativ 60.000 de euro. 

Potrivit IPJ Dolj, ieri, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dolj au efectuat opt percheziţii domiciliare, atât la locuinţele persoanelor bănuite de comiterea infracţiunilor de înşelăciune, cât şi la sediile firmelor pe care aceştia le reprezentau.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au ridicat mai multe documente, care pot reprezenta mijloace de probă în cadrul procesului penal.

Din cercetările efectuate de poliţiştii de la economic, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, a rezultat faptul că în perioada octombrie 2019 – martie 2020, cei patru suspecți ar fi indus în eroare o societate comercială din Italia, prin încheierea unor contracte de vânzare-cumpărare și emiterea unor instrumente de plată fără acoperire. Astfel, după completarea și introducerea în circuitul bancar, biletele la ordin au fost refuzate la decontare pe motivul lipsei totale de disponibil”, a menționat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Mihaela Sadoveanu.

Aceasta a mai spus că după primirea mărfurilor, deși nu le aparţineau, cele patru persoane ar fi comercializa totul la un preț de aproximativ jumătate din cel de achiziție, însușindu-și în totalitate sumele obținute.

Prejudiciul cauzat furnizorului intracomunitar este de aproximativ 60.000 de euro.

La finalizarea percheziţiilor, poliţiştii au pus în aplicare mandatele de aducere emise pe numele celor patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 32 şi 62 de ani, aceştia fiind conduşi la sediul poliţiei pentru continuarea cercetărilor. În baza probatoriului administrat în acest caz, cei patru au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentaţi unităţii de parchet cu propunerile corespunzătoare”, a mai spus reprezentanta IPJ Dolj.

Activităţile desfăşurate în cursul zilei de ieri au fost sprijinite de luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Dolj, precum și de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Frații Buzești” Craiova.