Florin Prunea: „România și Universitatea au pierdut un mare portar." 19 ani fără Cristi Neamțu!

Florin Prunea a vorbit pentru Ediție.ro despre fostul său coleg de la Universitatea Craiova, Cristi Neamțu.

prunea neamtu

20 februarie este cea mai tristă zi din viața tuturor suporterilor adevărați ai Universității Craiova. În urmă cu 19 ani, pe 20 februarie 2002 se stingea din viață într-un spital din Cipru, tânărul de pe atunci Cristi Neamțu, cel care se anunța unul dintre cei mai promițători portari ai Universității Craiova. Născut pe 22 august 1980, destinul lui Neamțu a fost unul tragic, iar portarul Științei a murit, după ce fusese lovit în bărbie la un antrenament cu piciorul de Marius Șuleap. Ulterior intrase în comă.

Florin Prunea, 52 de ani, fost coleg la Universitatea Craiova cu Cristi Neamțu, a vorbit pentru Ediție.ro despre omul care a rămas pentru totdeauna în inimile suporterilor Universității Craiova. „Nu pot să cred că au trecut 19 ani de când acest copil nu mai este printre noi. Îi spun copil pentru că el avea vreo 21 de ani, atunci cînd juca și lucra cot la cot cu mine la Universitatea Craiova. Dacă el trăia anul ăsta în august făcea  41 de ani. El era mai mic ca mine cu 11 ani, dar avea un mare respect pentru noi cei mai în vârstă. Deși era colegul meu și se antrena cot la cot cu mine Cristi mă striga nea Florin. Mereu ne ruga să mai stâm cu el după antrenamente să continue să se mai pregătească. Își dorea să ajungă titular la Universitatea Craiova și vă spun eu sincer că dacă trăia Cristi ajungea și la echipa națională a României.  El îmi spunea că visează ca într-o zi să apere poarta Universității Craiova ca titular, să câștige trofee cu Știința, iar apoi voia să ajungă să apere în campionatul Angliei. Sunt sigur că Neamțu avea valoare să ajungă în campionatul Angliei. Copilul ăsta dacă trăia mie și lui Bogdan Stelea ne făcea o cocurență acerbă la națională.

cristi neamtu portarul portii raiului

Mi-l aduc aminte perfect. Știu cum se pregătea la antrenamente și știu ce calități avea acest copil. Cristi Neamțu este pentru Universitatea așa cum este Cătălin Hâldan pentru Dinamo. Ei au rămas pentru totdeauna în inimile suporterilor. Sunt convins că suporterii Universității Craiova nu îl vor uita niciodată pe Cristi Neamțu. Noi începusem să îl asemănăm la Știința pe Cristi cu celebrul portar al Danemercei, Peter Schmeichel. Vă rog să îi transmiteți din partea mea mamei lui Cristi multă sănătate și multă putere", ne-a spus Florin Prunea.

 

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Luni, 24 Ianuarie 2022
Farul Constanţa vs FC Universitatea
00:00 | Constanța