Drumul alb-albaștrilor spre Liga 1 continuă. Csikszereda - FC Universitatea Craiova, 1-2. Să vină Rapid

FC Universitatea Craiova a câștigat trei puncte foarte importante în deplasarea de la Ciuc.

ciolacu

Drumul spre Liga 1 nu este ușor, dar alb-albaștrii sunt gata să lupte până la ultima picătură de energie pentru îndeplinirea obiectivului, iar venirile în Bănie ale lui Eugen Trică și Mircea Bornescu au contat enorm.

„Jose" a început meciul de la Ciuc cu Voicu și Vali Munteanu pe cele două benzi, iar acțiunile de atac ale Științei au câștigat încă din startul partidei viteza pe care Trică a anunțat, după partida cu Poli Timișoara, că și-o dorește de la echipa sa. La rândul său, Compagno, 1.94 m, își face simțită încă din minutul doi prezența în avanposturi, atunci când reluarea sa cu capul, după o pasă de la Vali Munteanu, trece puțin pe lângă bară. Ofensiva alb-albaștrilor continuă, iar în mintul 16 Dragoș Albu trage de la 25 de metri un trasor pe care Takacs îl scoate cu dificultate.

Albu și Willi Baeten bătătoresc metru cu metru la mijlocul terenului și reușesc să facă jocul ciucanilor inexistent pe centru, astfel că elevii lui Suciu își canalizează acțiunile de atac pe dreapta, acolo unde mai mereu în prima repriză au aruncat mingi în spatele micuțului fundaș dreapta al Științei, Radu Negru. Jucătorul Științei încerca să își ajute colegii în atac, dar își lăsa partea descoperită în apărare, acolo unde ciucanii au încercat să îi surprindă pe olteni.

Însă „juveții" reușesc să deschidă scorul în mintul 20, după ce Compagno se află la locul potrivit și pune latul cu succes din cinci metri de linia porții lui Gyenge, la șutul centrare al lui Vali Munteanu. În minutul 25 "Super" Mario își face și el simțită prezența în poarta Științei, după ce a respins în lateral din plonjon un șut dintr-o lovitură liberă de la 30 de metri, executat de Takacs. Până la pauză nu s-a mai întâmplat nimic notabil, iar tabela indica Csikszereda - FC Universitatea Craiova 0-1, scor care i-a mulțumit și pe fanii lui FCU afați în afara stadionului.

cilacu 2

După pauză. ciucanii au încercat să preia inițiativa, dar bătăiosul Andrei Ciolacu obține în minutul 52 o lovitură de la 11 metri și, după ce îi cere permisiunea lui Trică să execute, fostul rapidist marchează fără nicio emoție și face ca tabela să arate 0-2.

Însă credeați că meciul o să aibă un final liniștit pentru fanii lui FCU? Nici vorbă! După câteva "avioane" trimise de cei de la Ciuc peste poarta lui Enache, în minutul 82, Takacs aruncă lung din aut de margine, Csuros câștigă duelul aerian cu Huyghebaert și deviază cu capul pe spate, iar Juan Bauza îi ia fața lui Cacheiro și reia cu capul din 6 metri în dreapta lui Enache. Scorul se face 1-2, iar alb-albaștrii le-au ridicat din nou tensiunea suporterilor Științei, cei care au așteptat cu mari emoții fluierul de final al partidei, deși Luboya ar fi putut să marcheze și golul trei pentru leii din Bănie în finalul partidei, însă lobul său a trecut cu puțin peste poarta gazdelor. 

Meciul se termină cu victoria lui FCU iar tot ce contează până la urmă este faptul că Știința a obținut toate cele trei puncte din acest meci, după o victorie meritată și muncită. Acum alb-albaștrii așteaptă cu maximum de interes marele meci cu Rapid din etapa viitoare de pe Oblemenco,

 

FK Csikszereda: Gyenge – R. Takacs, Kelemen, Apro, Palmeș (Csonka 90+3′) – Csuros (cpt.), Casiadi (Botorok 13′) – Bauza, Jebari, Schieb (Pinter 81′) – Meszaros (Bara 13′)

Rezerve neutilizate: Albert – Bor, Savin, Bujdoso, Rotar
Antrenor: Valentin Suciu

FC Universitatea Craiova: Enache – Negru, Gugu, Ispas, Huyghebaert – Munteanu (Cacheiro 81′), Baeten (Anghelina 61′), Albu (cpt.), Voicu (Luboya 69′) – Ciolacu – Compagno (Bălan 81′)
Rezerve neutilizate: Mogoșanu – Diakite, Gîț, Pop, Blidar
Antrenor: Eugen Trică

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Duminică, 5 Decembrie 2021
FC Universitatea vs FC Voluntari
16:00 | Stadionul "Ion Oblemenco", Craiova