Un Compagno de trei puncte. Dinamo-FC Universitatea Craiova, scor 1-2!

Un Compagno de trei puncte. Dinamo-FC Universitatea Craiova, scor 1-2!

FC Universitatea Craiova a învins în Ștefan cel Mare.

compagno gol dinamo

Înaintea partidei din Ștefan cel Mare, Ovidiu Dănănae le-a transmis alb-albaștrilor un mesaj de încurajare, într-un interviu acordat pentru ProSport, și i-a rugat pe elevii lui Nicolo Napoli să învingă în „Groapă" și să răzbune astfel rezultatul de 4-4 din 2008, atunci când Știința a condus cu 3-0 pe terenul „câiniilor. Iar elevii lui Nicolo Napoli s-au răzbunat, au câștigat, însă după un meci nerecomandat cardiacilor.

Partida a început încă din secunda 35 cu 1-0 pentru Dinamo, după ce Irobiso a deschis scorul. Dar imediat copiii de mingi au „plecat" acasă la nani, baloanele fiind recuperate cu greu când ieșeau în aut.

Cu toate acestea, jucătorii Științei nu s-au pierdut cu firea și au trecut în controlul partidei după ce au câștigat autoritar lupta de la mijocul terenului, În atac Bălan și Compagno au hărțuit în permaneță apărarea gazdelor, dar cel care a avut cea mai mare ocazie de gol din primul mintan a „juveților" a fost Van Durmen, însă "trasorul " mijlocașului belgian a nimerit bara lui Eșanu, min 26. Știința își continuă ofensiva, iar în minutul 31, Compagno îi așează bine mingea lui Kovacic, dar șutul acestuia este reținut în doi timpi de Eșeanu.

huyghebaert

Până la pauză, în min 40, Nicolo Napoli îl pierde pe Asamoah, accidentat, iar Dragoș Albu i-a luat locul acestuia și i-a suplinit cu brio absența de pe gazon.

În partea a doua a meciului jocul s-a desfășurat după același scenariu, iar Dinamo a preferat să încerce să dea lovitura mai mult pe contraatac. Totuși, socoteala din vesitar nu s-a potrivit cu cea de pe teren. În minutul 50, Jeremy Huyghebaert a prins un voleu senzațional de la 18 metri și a marcând un eurogol. Peluza Sud 97 a fost la un pas să rupă gardurile bâtrânului stadion din „groapă".

În minutul 90+1, același neobosit gladiator al Universității, Andrea Compagno, a "îngropat-o" pe Dinamo, după ce a reușit să marcheze golul victoriei, iar suporterii Științei s-au dezlănțuit chiar în fieful "câinilor", oferind însă în timpul partidei și un adevărat spectacol pirotehnic, demn de galeriile celebre din America de Sud.

DINAMO: Eșanu - Grădinaru, Patriche, Carp, De Moura - Bani, Pierret, J. Rodriguez, St. Filip (cpt.) - Irobiso, Morar
REZERVE: Fara, Ehmann, R. Grigore, G. Crețu, Răuță, Ivanov, Mihaiu, C. Matei, Ivanovski
ABSENȚI: Jovanovic, A. Radu, Tomozei, Aloe (accidentați), Torje, Azankpo (incerți), Figueiredo (probleme personale)
ANTRENOR: Dusan Uhrin

U CRAIOVA: R. Popa - Negru, Kovacic, Paramatti, Huyghebaert - Baeten, Asamoah, V. Achim, Van Durmen - Cl. Bălan, Compagno
REZERVE: Mogoșanu, Bușu, Pop, Albu, Marquet, Blidar, Albu, Sidibe, Ondaan
ABSENȚI: Diallo (suspendat), Bauza (accidentat) 
ANTRENOR: Nicolo Napoli


FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Clasament Liga 1, 2021-2022

Loc Echipă Pct
1. Sepsi OSK 42
2. FC Botoșani 41
3. FC Rapid 39
4. FC Universitatea 34
5. UTA Arad 33
6. CS Mioveni 31