Trei puncte pentru FCU și un meci de plamares la Domnești!

FC Universitatea Craiova o obținut trei puncte fără să practice un joc spectaculos cu Viitorul Domnești.

ADRIAN STER

Este clar ca lumina zilei că sfârșitul sezonului este dorit de toată lumea. Atât conducătorii Științei, staff-ul tehnic, jucătorii, dar nu în ultimul rând suporterii lui FCU doresc să uite cât mai repede acest campionat, cel care nu i-a adus lui FC Universitatea Craiova promovarea în Liga 2.

Meciul de la Domnești a demonstrat încă o dată că lui Adrian Filip îi este din ce în ce mai greu să își motiveze jucătorii, după ce obiectivul promovării a fost ratat, chiar dacă la vremea respectivă nu matematic, la finalul partidei pierdute, la Severin, cu Turris, scor 0-1. Deși toată lumea se aștepta ca la meciul cu Viitorul Domnești să fie un galop de sănătate al oltenilor, totuși lucrurile nu au stat așa, deoarece gazdele au marcat la primul șut pe poarta lui Enache, cel care s-a produs în minutul șapte.

Astfel că, alb-albaștrii s-au văzut conduși din nou foarte repede, dar de această dată de echipa care încă din primele etape ale turului se știa că o să retrogradeze în Liga 4, după ce încasa scoruri de maidan de la aproape toate echipele pe care le întâlnea în campionat. Însă Bălan, Zimța și Șter nu au fost de acord cu rezulatul înregistrat încă din minutul șapte și au reușit să înscrie pentru olteni, după ce aceștia au început să domine jocul, dar fără să mai marcheze și alte goluri din cauza lipsei de concentrare din fața porții.

Totuși acest meci a mai demonstrat încă o dată că șefii Științei trebuie să lucreze atent la campania de achziții din viitorul sezon, deoarece neapărat este nevoie un atacant care să îi facă concurență pe măsură lui Claudiu Bălan, chiar dacă acesta a marcat 21 de goluri pentru FCU în acest campionat. Dar, totuși mai merită consemnat și faptul că acum niciun jucător din tabăra alb-albaștrilor nu trebuie să se mai plângă pe la colțuri că nu a primit șanse din partea staff-ului tehnic să demonstreze că merită să joace și de la vară la Știința. Absolut toți, dar toți, de la portari, fundași, mijlocași și atacanți au avut la dispoziție minute, dar și reprize întregi să arate de ce sunt în stare la FC Universitatea Craiova.

PROGRAMUL ETAPEI 29

Bascov-Astra 2 5-1

Bradu-Pucioasa 5-1

Moreni-Brașov 2-1

Domnești-FC Universitatea Craiova 1-3

Hermannstadt-Voluntari 1-2

CSU-Alexandria 3-0

Filiași-Horezu 3-2

18 MAI

Sporting Roșiori-Turris, ora 18:00

 

 

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Vineri, 10 Decembrie 2021
FC Universitatea vs Academica Clinceni
17:30 | Stadionul "Ion Oblemenco", Craiova
Joi, 16 Decembrie 2021
FC Chindia vs FC Universitatea
15:00 | Târgoviște
Luni, 20 Decembrie 2021
FC Universitatea vs CS Mioveni
17:30 | Stadionul "Ion Oblemenco", Craiova