EXCLUSIV. Robert Răducanu: "Cu Napoli nu am lucrat nimic tactic în Antalya"

Robert Răducanu este de părere că Nicolo Napoli a ales greșit programul de pregătire din Antalya.

raducanu Robert

Atacantul lui FC Universitatea Craiova, Robert Răducanu, 22 de ani, a vorbit cu cărțile pe față, într-un interviu pentru Ediție.ro, despre cauzele care au dus într-un final la ratarea promovării în Liga 2. Tânărul fotbalist a dezvăluit că Florin Costea și Mihai Dina i-au atras atenția încă din iarnă lui Napoli că lucrurile și modul de pregătire din Turcia nu merg pe drumul cel bun.

Robert, campionatul s-a terminat, iar Știința nu a promovat în Liga 2. Ce s-a întâmplat?

Vă dați seama că îmi pare tare rău, iar eu le cer scuze tuturor suporterilor lui FC Universitatea Craiova pentru acest eșec. Nu vreau să caut acum scuze, deoarece până la urmă noi jucătorii am jucat pe teren, dar totuși......

Dar unde crezi că s-a greșit?

Eu consider că s-a plecat foarte prost încă din Antalya. Acolo antrenorul italian Nicolo Napoli nu a lucrat nimic cu noi tactic. El a făcut un program de pregătire bazat doar pe partea fizică, iar noi nu exersam și nu pregăteam niciun un traseu de joc, absolut nimic. Nu am avut nicio idee de joc. Vă spun acest lucru cu toată sinceritatea. La meciuri ni se cerea unele lucruri, iar noi nici măcar nu le pregătisem pe la antrenamente. Păi cum să ne înțelegem între noi pe teren dacă noi nu lucram nimic tactic? Pe mine m-a surprins total neplăcut domnul Napoli. Eu credeam că dânsul este un tactician foarte bun, mai ales că este și italian.

"Costea și Dina au încercat să îi explice lui Napoli că nu suntem pe drumul cel bun"

COSTEA DINA

Dar, dacă ați simțit că sunt astfel de probleme nu ați încercat totuși să discutați în Antalya cu Napoli?

Florin Costea și Mihai Dina au discutat cu Nicolo Napoli în Antalya și i-au spus în față că lucrurile nu merg pe drumul cel bun. Ei erau doi dintre liderii echipei. Ei i-au spus dânsului că e bine să încercăm să lucrăm și tactic pentru că avem nevoie de trasee de joc. Aveam nevoie de scheme. Dar dânsul se pare că nu a înțeles și nu a schimbat absolut nimic. Nici la revenirea în țară nu s-a schimbat nimic la pregătire, iar la meciul cu Bradu ne-am trezit că nu jucăm nimic. Apoi au venit și problemele de la Pucioasa.

Tu personal ai ce să iți reproșezi?

Nu vreau să înțelegeți că noi jucătorii nu suntem vinovați, deoarece până la urmă noi am fost cei care am jucat pe teren. Spre exemplu, eu unul nu am jucat nimic, dar absolut nimic în meciul cu Turris Măgurele. Nu înțeleg nici acum ce s-a întâmplat cu mine în acel meci. Probabil din cauza presiunii, că eram conștient că suporterii și toată lumea așteaptă multe de la mine, am clacat inexplicabil, dar inexpicabil. Însă nu are rost să îmi caut acum scuze. Însă promit că din sezonul următor o să fiu un alt jucător. Adrian Filip m-a ajutat enorm la FC Universitatea Craiova. Îi mulțumesc public pe această cale. Eu revenisem pe teren după 10 luni de pauză și recunosc că mi-a fost teamă să bag piciorul la minge. Imi era frică să nu mă reaccidentez la genunchiul operat. Să știți că nu mi-a fost ușor. Însă Adrian Filip m-a adus pe drumul cel bun. Este un foarte bun antrenor și un bun psiholog.

Apropo, ce a adus bun Filip după plecarea lui Napoli?

Adrian Filip a stat mult lângă Nicolo Napoli, dar totuși ultimul cuvânt în alegerea programului de pregătire îl are antrenorul principal. Însă, după plecarea lui Napoli, Adrian Filip a îmbunătățit jocul de posesie. Mingea circula mult mai bine pe teren, iar traseele de joc au început să apară. Sunt convins că acum se vor face și niște transferuri, este normal, dar vă asigur eu că cei care suntem acum la echipă știm cu ce se mănâncă campionatul viitor de Liga 3. Cu o pregătire bună ]n var[, cu un antrenor bun, și cu două-trei plombe bune nu avem cum să nu promovăm la anul. Eu unul o să mă pregătesc, fizic, mental și tehnic la capacitate maximă. Avem cu toți o revanșă de luat în fața suporterilor, dar și în fața lui Adrian Mititelu. Vreau să vă spun că am rămas total surprins de comportamentul acestui om. Un alt patron cred că mătura cu noi pe jos. Însă dânsul a fost un om deosebit și a venit la noi la finalul meciului cu Flacăra Moreni și ne-a mulțumit pentru tot ce am făcut în Liga 3. Vă spun sincer că îmi venea să bag capul în pâmânt de rușine. Discursul  civilizat al lui Adrian Mititleu cred că a fost o plamă pentru toată lumea. Îmi era efectiv rușine de acest om. Dânsul ne-a oferit condiții foarte bune de pregătire, salarii la zi, iar noi l-am dezamăgit. Le mai cer încă o dată scuze și suporterilor.

Robert, am o ultimă întrebare. Pe ce post dai tu cel mai bun randament? În bandă, atacant central?

Eu unul mă simt cel mai bine pe postul de atacant central,dar pot să joc foarte bine și al doilea vârf, acolo în spatele lui Bălan. Cam aici cred că pot eu să dau cel mai bun randament. Îmi place să joc mai în interior.

 

 

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Vineri, 22 Octombrie 2021
FC Universitatea vs Gaz Metan Mediaș
17:30 | Stadionul "Ion Oblemenco", Craiova