EXCLUSIV. Primarul din Tg Jiu: "Dorim ca FCU să joace pe stadion la noi"

Adrian Mititelu și primarul liberal din Tg Jiu, Marcel Romanescu au discutat miercuri aproximativ două ore.

MITITELU SI PRIMARUL TG JIU

Adrian Mititelu a dat deja drumul la lucrările preliminare cu privire la costrucția unui stadion în zona Bălții Craiovița, acolo unde FCU o să își dispute meciurile de pe teren propriu, dar până atunci trebuie să găsească totuși și o nouă casă pentru Știința. Astfel că, patronul lui FC Universitatea Craiova s-a deplasat în cursul zilei de miercuri la Tg. Jiu, acolo unde primarul liberal Marcel Romanescu își dorește ca FCU să își dispute meciurile de pe teren propriu.

Contactat de Ediție.ro, Romanescu ne-a dezvăluit ce a discutat cu Adrian Mititelu. "Am avut în cursul zilei de miercuri o discuție cu domnul Adrian Mititelu, cea care s-a derulat pe o perioadă de două ore. Am vizitat împreună cu dânsul și stadionul, iar domnul Adrian a considerat că arena noastră este o arenă demnă să găzduiască meciurile unei echipe ca a dumneavoastră și cu atîția suporteri. Până la urmă FCU este echipa fanion a Olteniei, iar eu unul îmi doresc ca domnul Mititelu să ne aleagă pe noi ca soluție de disputare a meciurilor considerate pe teren propriu.

Domnul Adrian mai are niște variante, dar eu l-am simțit că nu se lasă până nu construiește din banii dânsului un stadion în Craiova. Însă chiar și așa noi așteptăm echipa domniei sale la Tg Jiu și chiar doresc ca meciul de inaugurare a stadionului să se dispute între FC Universitatea Craiova și Pandurii. Pe acest stadion va putea să joace în campionat și Pandurii, cu cât mai multe echipe cu atât mai bine pentru noi.  Am stabilit ca în zilele următoare domnul Adrian să ne trimită în scris o adresă, iar noi să ne dăm acordul de principiu. De ce de principiu? Deoarece în acest moment noi încă nu avem preluată în custodie arena de la Compania Națională de Investiții.

Urmează ca în perioada următoare, eu cred că până la sfârșitul acestei luni, să se facă recepția pentru lucrarea făcută la Tg Jiu. Iar apoi prin prin hotărâre de Consiliul Local noi să putem prelua arena, iar apoi tot prin hotărâre de Consiliul Local să stabilim în ce termeni să joace pe această arenă echipele care doresc acest lucru.

Inaugurarea stadionului se va face la sfârșitul lunii iulie sau în primele zile din august, cam pe acolo. Sperăm că FCU va accepta să joace un amical cu Pandurii la inaugurarea stadionului. Așteptăm cu mare drag pe toți suporterii lui FCU, și știu că sunt foarte mulți, să vină pe arena noastră la meciurile echipei lor favorite, a încheiat edilul din Tg.Jiu.

 

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape