EXCLUSIV. Mircea Bornescu este alături de FCU. "Universitatea este casa mea!"

Mircea Bornescu le ţine pumnii strânşi elevilor lui Eugen Trică în lupta pentru promovare.

Bornescu 2

Fostul portar al Universităţii Craiova a acordat un interviu pentru Ediţie.ro şi a dezvăluit că va rămâne pe viaţă suporterul lui FC Univesitatea Craiova. "Pepe" Bornescu îl sfătuieşte pe Mario Enache, 15 ani,  să muncească cât poate el de bine, deoarece cu multă muncă poate să devină unul dintre marii portari ai Ştiinţei.

Mircea, FCU se pregăteşte acum pentru un nou campionat, vei urmări în continuare parcursul acestei echipe?

Absolut! Nici nu se pune problema. Voi rămâne pe viaţă suporterul Universităţii Craiova. FCU este echipa mea de suflet, iar Universitatea este casa mea, hai totuşi să spunem în ordine cronlogică, că este a doua mea casă, după casa în cale locuiesc cu familia mea. Însă e clar că FC Universitatea Craiova are un loc aparte în sufletul meu. Am prea multe amintiri plăcute din Bănie ca să nu tăriesc cu mari emoţii meciurile în care joacă acum FCU în Liga 3. Acolo sunt Trică, Dănănae, Săceanu, oameni care ştiu cu adevărat ce înseamnă să joci în faţa Peluzei Sud 97, dar şi ce înseamnă Universitatea Craiova.

Mircea, de unde legătura asta a ta faţă de FC Univeristatea Craiova, dar şi respectul pe care îl ai faţă de Peluza Sud 97?

Să încep cu partea a doua a întrebării. Vreau să ştiţi că respectul pentru Peluza Sud 97 este şi reciproc. Chiar le mulţumesc tuturor suporterilor Ştiinţei pentru mesajele pe care le mai primesc şi acum de la ei. Cred că am însemnat şi eu ceva pentru aceşti minunaţi suporteri, deoarece atât cât am jucat la Universitatea, totuşi vreau să ştiţi că am pus mult suflet în tot ce am făcut. Visez noaptea atmosfera pe care Peluza Sud 97 o făcea pe Ion Oblemenco la meciurile Universităţii în care am jucat şi eu. Chiar îmi este tare dor de atmosfera făcută de suporterii Ştiinţei. Oblemnco este casa Universităţii, iar Oblemenco este casa acestor minunaţi suporteri. De unde lăgătura de suflet faţă de Universitatea Craiova? Eu sunt pe jumătate oltean. Mama este din Horezu, iar când mă duceam la bunici vorbeam doar despre Universitatea Craiova.

Şi cum ai ajuns la Ştiinţa?

Dacă nu mă credeţi, atunci aş vrea să îl întrebaţi pe domnul Adrian Mititelu. Eu când am spus că FC Universitatea Craiova este echipa mea de suflet, atunci aşa este, iar domnul Adrian ştie acest lucru. În momentul în care dânsul m-a ofertat să vin la Universitatea, atunci echipa era în Liga 2, eu aveam ofertă de la campioana României de la vremea respectivă, Steaua Bucureşti. Dar mi-am dorit enorm să joc la echipa mea de suflet şi am semnat cu Universitatea. Nu mi-a părut rău pentru că ulterior am trăit momente frumoase în Bănie.

"La orice oră voi răspunde prezent la chemarea Universităţii"

Revenind la generaţia echipei de acum, crezi că de această dată Ştiinţa o să promoveze?

Nici nu mă gândesc că FCU nu o să promoveze. Eugen Trică este un antrenor ambiţios. Este un antrenor cu personalitate şi ştie să se impună. Băieţii trebuie să strângă rândurile şi trebuie să muncească de două ori mai mult ca în sezonul trecut. Voi încerca să merg şi eu pe la unele meciuri să îi susţin, iar dacă vreodată domnul Adrian Mititelu sau cei din conducera clubului vor apela la mine, atunci eu voi răspunde prezent la chemarea Universităţii. Mi-aş dori ca într-o zi să mă întorc la acest club. Însă băieţii din actuala generaţie trebuie să se bazeze şi pe susţinerea fanilor, iar dacă galeria va găsi o soluţie să ajute echipa şi la meciurile din deplasare, atunci este perfect pentru toată lumea. Peluza Sud 97 este o forţă. Sper să nu se supere pe mine că mi-am spus şi eu părerea, dar echipa are nevoie de susţinerea fanilor şi la meciurile din deplasare.

În lotul celor trei portari ai Ştiinţei se află şi Mario Enache, 15 ani, ce părere ai despre el?

Am auzit lucruri bune despre cel mic de 15 ani, dar trebuie să muncească şi mai mult, deoarece îi prevăd un viitor frumos.  Am văzut că a şi apărat pe final de campionat. Însă nu trebuie să se grăbească cu titularizarea pentru că sunt mulţi paşi de urmat în următoarea perioadă, iar acum el este încă un copil. Trebuie să încerce să fure tot ce poate el de la cei doi portari mai mari ca el, deoarece este clar că aceştia au experienţă mai mare ca el. Şi eu la 16 ani am intrat în anturajul echipei mari la FC Naţional, după ce îmi făcusem junioratul la acest club. 

 

 

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Vineri, 22 Octombrie 2021
FC Universitatea vs Gaz Metan Mediaș
17:30 | Stadionul "Ion Oblemenco", Craiova