EXCLUSIV. "Dacă Marian Stoenac nu era la FCU, l-aș fi transferat la Steaua. Este un jucător plin de calități”

Marian Stoenac este un jucător dorit de multe echipe din fotbalul românesc.

191102 FCU Pecica 08 Stoenac

Unul dintre cei mai în formă jucători de la FC Universitatea Craiova din turul campionatului, dar și din cantonamentul alb-albaștrilor din Antalya, a fost Marian Stoenac. Mijlocașul oltenilor a început returul cu un gol și o pasă de gol și era de așteptat să își continue seria bună în care se află. Evoluțiile acestuia nu au trecut neobservate nici de antrenorul care își dorește să lucreze din nou cu jucătorul Științei.

Daniel Oprița este tehnicianul care l-a făcut pe Marian Stoenac să joace în Liga 1, după ce l-a transferat la Juventus București. Actualul antrenor al Stelei a vorbit pentru Ediție.ro despre fostul său elev. "Mă bucur mult pentru Stoe, deoarece eu am ținut mult la acest jucător și l-am adus cu mine la Juventus. Eu am vrut să îl iau inițial de la Motru la Reșița, dar nu s-a putut. Însă am reușit să îl transferăm la Juventus, iar Marian a jucat sub comanda mea în Liga 1. Îmi aduc aminte ce gol frumos a înscris în Liga 1 în meciul cu Sepsi.

200130 FCU Rapid 01 gol stoenac

Stoenac este clar un fotbalist de Liga 1, iar eu am văzut că el este pe drumul cel bun, iar dacă și-a revenit din toate punctele de vedere, știe el la ce mă refer, o să vedeți voi ce poate acest fotbalist. Sper că nu se supără pe mine, dar eu i-am vrut mereu doar binele. Nu vezi prea mulți jucători în Liga 1 care să aibă execuțiile și calitățile pe care le are Marian. Fostul meu coleg, Eugen Trică are în lot un super jucător. Vă spun sincer că dacă el nu era acum la FCU, atunci eu voiam să îl aduc la Steaua. Însă sper că într-o zi vom  lucra din nou împreună, deoarece mi-ar plăcea foarte tare să  îl am din nou jucător pe Stoenac.

200306 fcu lipova 01 stoenac

I-am urmărit cu atenție evoluțiile din ultimul timp și văd că este golgheter la FCU, deși el nu este atacant de meserie. Am citit că și în cantonamentul lor din Antalya el a făcut un stagiu de pregătire foarte bun și a marcat destule goluri prin Turcia. Nu prea vezi acum în Liga 1 fotbaliști care bat așa de bine loviturile libere ca Stoenac. Acest fotbalist poate să îți facă diferența la orice oră", a spus Oprița.

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Sâmbătă, 5 Decembrie 2020
Pandurii Târgu Jiu vs FC Universitatea
11:00

Clasament Liga 2, 2020-2021

Loc Echipă J Pct
1. FC Universitatea 13 27
2. ACS ASU Poli Timișoara 13 24
3. Dunărea Călăraşi 12 23
4. Viitorul Pandurii Tg. Jiu 13 23
5. FC Metaloglobus 14 22
6. FC Rapid 12 22
7. SCM Gloria Buzău 13 20
8. Farul Constanţa 12 20
9. Petrolul Ploieşti 13 18
10. CS Mioveni 13 18