Federația Română de Fotbal vrea să modifice regulamentul de Certificare pentru Liga 2!

FRF vrea să modifice regulamentul pentru Licențierea în Liga 1 și certificarea pentru Liga 2.

poza frf

Oficialii forului condus de Răzvan Burleanu au trimis la UEFA o solicitare pentru a li se permite să aducă modificări în plină pandemie de Covid 19 pentru licențierea în Liga 1 și certificarea echielor din Liga 2. Dacă UEFA își va da acordul pentru aceste schimbări la Regulamentul de Licențiere pentru Liga 1, FRF anunță că va opera modificări asemănătoare și la Regulamentul de certificare pentru Liga 2.

Iată comunicatul FRF despre ceea ce a solicitat către UEFA:

”Având în vedere Decretul prezidențial privind prelungirea stării de urgență pe teritoriul României și pentru a veni în sprijinul cluburilor, Federația Română de Fotbal a solicitat UEFA modificarea Regulamentului de Licențiere.

Astfel, FRF propune:

Amânarea termenului de achitare a datoriilor restante până la data de 29 mai în loc de 30 aprilie 2020 (exclusiv pentru cluburile solicitante de licență pentru Liga 1);
Suspendarea analizării criteriului privind datoriile financiare restante către bugetul statului (art. 47 bis) (exclusiv pentru cluburile solicitante de licență pentru Liga 1);
Ca urmare a punctului 2, suspendarea criteriului similar prevăzut de art. 61 bis pentru monitorizarea financiară (nu se vor evalua datoriile către stat nici în procesul de licențiere în desfășurare și nici în procesul de fair-play financiar desfășurat în cursul actualului an calendaristic – 2020);
Modificarea termenului privind prezentarea de către cluburi a informațiilor referitoare la pragul de rentabilitate financiară (art. 58 alin. 1 și art. 59 alin. 3 din RNLC și FPF) de la 31 mai la 31 august.

De asemenea, odată cu acordul UEFA, FRF va opera modificarea similară și în ceea ce privește suspendarea criteriului privind evaluarea datoriilor către stat / autorități fiscale din Regulamentul de certificare pentru Liga 2.

Propunerile de modificare ale Regulamentului de Licențiere au fost trimise către UEFA și, în cazul unui răspuns pozitiv, vor fi reglementate printr-o decizie de Comitet de Urgență.”

Lupta la promovare în Liga 1 în acest sezon este foarte strânsă. În acest moment, ocupanta locului 7 din Liga 2 e la două puncte în spatele echipei clasate pe poziția a 2-a. Pe lângă UTA (50 pct.), care e lider detașat în Liga 2, șanse la promovare au CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele (ambele cu 39 de puncte), Campionii FC Argeș, Petrolul (ambele cu 38 de puncte), Rapid și Metaloglobus (ambele cu 37 de puncte).

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Clasament Liga 3, Seria a IV-a

Loc Echipă J Pct
1. FC Universitatea 16 42
2. CS Șoimii Lipova 16 29
3. CS Crișul Chișineu Criș 16 28
4. ACS Flacăra Horezu 16 27
5. ACS Progresul Pecica 16 26
6. ACS Dumbrăvița 16 23
7. CS Hunedoara 16 23
8. CSC Ghiroda și Giarmata 16 21
9. CS Gloria Lunca-Teuz Cermei 16 21
10. Fortuna Becicherecu Mic 16 20
X

Right Click

No right click