EXCLUSIV. Sfat de la o fostă glorie. "Echipa trebuie construită de la vară în jurul lui Dănănae

Aurică Țicleanu este de părere că Ovidiu Dănănae trebuie să continue de la vară în tricoul lui FCU.

ovidiu dananae

Fostul mare fotbalist al Craiovei Maxima este de părere că Adrian Mititelu trebuie să îl păstreze de la vară la Știința pe actualul fundaș central al alb-albaștrilor, deoarece acesta este omul în jurul căruia din sezonul următor se poate construi o nouă echipă. La rândul său "Chiose" consideră că, dacă Mădălin Ciucă va decide să pună punct activității de fotbalist, totuși trebuie păstrat în club.

"Adrian Mititelu și Marcel Pușcaș trebuie să se gândească foarte bine la proiectul pe care îl vor alege de la vară. Sunt convins că toți cei care iubesc această echipă sunt supărați, dar suporterii trebuie să strângă rândurile și să fie în continuare lângă FCU. Viața merge înainte, iar de la anul trebuie să îți faci cu adevărat o echipă puternică. Însă, după părerea mea, din viitorul proiect trebuie să facă parte neapărat Ovidiu Dănănae. Nu vă uitați la vârsta lui din buletin, iar eu dacă nu l-aș cunoaște pe Ovidiu, atunci să fiți sigur nu i-aș da 33 de ani. La cum joacă, dar și la cum arată, zici că are 25 de ani.

Totuși, indiferent de situație, la Liga III îți trebuie în echipă cel puțin trei jucători cu experiență, iar eu cred că nu este ușor să îi găsești. Nu este ușor să găsești astfel de jucători, dar care să fie și cu adevărat utili pentru echipă. Nu este ușor să găsești jucători care să cunoască cu adevărat ce înseamnă spiritul Universității, iar Dănănae a crescut de mic cu acest spirit în sânge. Consider că în jurul lui Dănănae se poate construi ceva frumos.

Capture 3 Aurel Ticleanu

L-am văzut jucănd live la Voluntari, dar l-am urmărit și pe internet în vreo trei partide. El este un fotbalist care te poate ajuta enorm în apărare dar și în vestiar. Dacă Ovidiu nu se accidenta în urmă cu foarte mulți ani copiii ăștia mai tineri de la lot, Benzar și Manea nu îl scoteau nici acum din echipa națională. La vremea aia noi aveam probleme pe banda dreaptă, iar când am crezut că am găsit jucătorul potrivit, Dănănae s-a accidentat și nu a mai putut să revină la națională. Dănănae are viteză de deplasare, deși are 33 de ani, este jucător polivalent,  știe jocul cu pase în adâncime, dar știe să își mobilizeze colegii mai tineri", a spus Țicleanu.

"Trebuie discutat serios cu Mădălin Ciucă"

Aurică Țicleanu este de părere că șefii Științei trebuie să poarte o discuție serioasă și cu Mădălin Ciucă, deoarece acesta este un om care nu trebuie să dispară din anturajul lui FC Universitatea Craiova. "Eu dacă aș fi antrenorul echipei nu aș renunța niciodată la Mădălin Ciucă. Însă trebuie discutat cu el să vedem dacă el își mai dorește să continue de la vară, deoarece el își știe cel mai bine organismul. I-as propune să evolueze în fața apărării, deoarece acolo poate să joace aproape doar din experiență.

Păstrând proporțiile, nu vreau să îmi aud vorbe aiurea, voi ați văzut unde și cum juca Dunga pe final de carieră? Nu ieșea din jumătatea cercului terenului. De acolo coordona totul. Însă dacă Mădălin decide că a venit vremea să se lase de fotbal, atunci eu cred că el trebuie păstrat neapărat în club. Adrian are nevoie de un astfel de om, iar Ciucă este un alt copil al Craiovei, cu multă experiență acumulată în acest sport rege", a încheiat Țicleanu.

ciuca

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape