Ciucă: „Apărarea a dat siguranță echipei!" Ce spune de Dragoş Albu

Mădălin Ciucă este convins că greul pentru FC Universitatea Craiova abia de acum începe.

MADALIN CIUCA

Fostul căpitan al Universităţii Craiova a declarat pentru Ediţie.ro că le va ţine pumnii strânşi foştilor săi colegi şi ne-a vorbit despre cum crede el că va decurge lupta pentru calificarea în play-off, iar apoi cea pentru promovare.

''Vă daţi seama că urmăresc cu mari emoţii meciurile echipei noastre la televizor. Consider că au fost 14 etape bune, puteam să strângem puncte chiar şi mai multe, dar asta este situaţia. Echipa este pe primul loc şi trebuie felicitată de noi toţi. Totuşi, după mine greul de abia acum începe. Multe echipe vor căuta să se întărească în iarnă, iar acest lucru trebuie să îl facem şi noi. Trebuie să facem şi o pregătire foarte bună, deoarece nu mai sunt foarte multe meciuri de jucat şi trebuie să strângem puncte cât mai multe.

Mi-a plăcut foarte mult apărarea, iar Diallo şi Gugu sunt doi fundaşi centrali foarte buni. Se completează excelent unul pe altul, iar Gugu are lângă el un coleg extrem de bun în defensivă. Contează foarte mult ca apărarea şi portarul să îţi dea siguranţă echipei, iar la noi cam asta s-a întâmplat.

ps97. ciuca

Însă surpriza plăcută pentru mine este puştiul Dragoş Albu. După părerea mea acest copil este un jucător foarte talentat, loveşte mingea la fel de bine cu amblele picioare, are o capacitate de efort foarte mare, şi sunt sigur că va ajunge sus de tot dacă va munci cu multă seriozitate. Baeeten este un alt jucător care mi s-a părut constant în evoluţii şi poate ajuta echipa. Dar repet: în această iarnă trebuie să se facă o pregătire foarte bună. Aş dorit să treacă mai repede această pandemie, iar suporterii să fie lăsaţi pe stadioane. Cu Peluza Sud 97 în spate, dar şi cu ceilalţi suporteri ai noştri, FC Universitatea Craiova o să fie şi mai puternică. Sunt convins că se va aduce la echipă şi un antrenor cu experienţă, deşi Dan Vasilică a făcut şi el tot ce a putut. Dar este clar că trebuie adus un antrenor care să se impună în faţa vestiarului, care este trecut prin multe bătălii, dar care să aibă şi un plus de experienţă în meciurile tari.

Dacă imi este dor de fotbal? Absolut! Dar asta este viaţa fotbaliştilor. Tuturor ne vine şi ziua retragerii din activitate. Am avut timp să stau acum mult mai mult alături de familie. Însă voi fi mereu lângă FCU, iar dacă vreodată este nevoie de mine cu ceva anume, voi ajuta echipa asta cu tot ce pot eu. Le urez băieţilor, antrenorilor, conducăturilor mult noroc în lupta pentru promovare, dar şi sărbători fericite. Acelaşi lucru îl doresc şi suporterilor lui FC Universitatea Craiova", a spus Ciucă.

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape