Înfrângere dureroasă în urma unui rezultat mincinos. Lupta s-a încheiat și matematic!

 FC Universitatea Craiova a pierdut și matematic lupta pentru promovare în Liga 2.

 RS690 IMG 29951 FCU CSU2 eso

Știința a pierdut la Severin partida împotriva formației secunde a celeilalte echipe din oraș, scor 0-3, dar rezultatul este în mod sigur unul mincinos. Însă la finalul partidei unul dintre cei mai afectați jucători ai alb-albaștrilor a fost Ovidiu Dănănae, deoarece căpitanul Științei, cel care are în sânge spiritul adevărat al Univeristății Craiova, a fost probabil singurul om de pe teren care a realizat cu adevărat cât de de mult a contat acest meci pentru suporterii lui FCU.

Dar revenind la partida de la Severin, cu toate că nu ne mai ajută acum cu nimic, putem spune că Știința a avut peste 70 la sută posesia în acest joc plus o sumedenie de ocazii. Dacă este să consemnăm ceva bun din ultimele etape, atunci putem spune că după plecarea lui Napoli, Adrian Filip a îmbunătățit jocul de posesie, însă acolo în fața porții totuși până la urmă trebuie să intervină valoarea jucătorilor.

RS689 IMG 29681 FCU CSU2 chindris

Din păcate, prestația proastă pe care Claudiu Chindris a avut-o în această dispută, având pe conștiință toate cele trei goluri încasate de FCU, a dus către o înfrângere greu de digerat de către fanii Științei, mai ales că CSU 2 a câștigat meciul cu trei goluri din trei șuturi pe spațiul porții. Însă putem spune că total neinspirați s-au dovedit și oamenii din atacul alb-albaștrilor, cu toate că Bălan, iar ulterior Răducanu, s-au bătut și ei cât au putut cu fundașii lui Dragoș Bon.

Golurile echipei CSU 2, cea care a venit la Severin însoțită de o dubă a Jandarmeriei și de bodyguarzi, au fost reușite de Hrvoje Spahija, Ovidiu Bic și Bogdan Țoiu. Astfel că, după această înfrângere, dar și după victoria obținută de Turris Măgurele cu Bascov, scor 6-0, FC Universitatea Craiova a pierdut și matematic lupta pentru promovare în Liga 2 cu patru etape înainte de finalul campionatului.

Însă de acum este foarte clar că trebuie pus în practică un alt plan, iar jucătorii care vor rămâne, dar și cei care vor ajunge la vară la FCU, trebuie să realizeze că se află în vestiarul uneia dintre cele mai iubite echipe din România, iar eforturile financiare care s-au făcut și se vor mai face și din sezonul următor trebuie răsplătite cu o promovare în Liga 2.

Nu în ultimul rând, merită consemnat și faptul că Știința a avut la meciul de la Severin suporteri veniți din Ardeal, București, Timișoara dar și din alte orașe ale României, cei care au bătut sute de kilometri după această echipă.

REZULTATELE ETAPEI 26

FC Universitatea Craiova- CSU 2  0-3

Alexandria-Astra 2  3-1

Voluntari-Filiași 1-4

Bradu-Hermannstadt 3-2

Flacăra Moreni-Viitorul Domnești 3-0

Turris Măgurele-Bascov 6-0

Mai sunt de jucat partidele

Pucioasa-Horezu

Brașov-Sporting Roșiori

 

 

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Duminică, 5 Decembrie 2021
FC Universitatea vs FC Voluntari
16:00 | Stadionul "Ion Oblemenco", Craiova