Campioana unei mari iubiri a demolat campioana României. FCU-CFR Cluj, 3-1

FC Universitatea Craiova a câștigat categoric partida cu CFR Cluj.

achim bucurie

Răbdare și tutun, iar Marius Croitoru știe în mod sigur ce are de făcut în Bănie. Cu un program infernal la început de campionat, Croitoru a demonstrat în fața campionilor că este unul dintre viitorii mari antrenori din România.

De la ora 16:00, Știința a început să îi predea o lecție de fotbal campioanei României, iar Dan Petrescu nu a înțeles mai mult ca sigur nimic din acest meci. 

Dominați încă din minutul 1 la posesie, agresivitate, dăruire, ardelenii deschid totuși scorul contrar cursului jocului prin Deac, min 15. Dar golul marcat de fostul fotbalist al lui Schalke 04 a fost doar un foc de paie deoarece Știința nu a făcut niciun pas în spate, iar Bauza s-a distrat efectiv cu toți jucătorii lui CFR pe toată durata partidei. Prezent peste tot pe teren, argentinianul a fost în mod sigur coșmarul lui Boateng în acest joc, exasperându-l pe puternicul mijlocaș central al campionilor cu driblingurile și cu tehnica sa.

Dominând autoritar, Știința reușește egalarea în minutul 32 prin Van Durmen, după o cursă senzațională a lui Pepe Bauza pe partea dreapta de atac a Științei.

boateng

La cabine se intră cu un 1-1, iar Dan Petrescu în mod sigur a răsuflat ușurat, deoarece elevii săi erau veniți la Craiova doar fizic, că pe teren dar și în meci, nici vorbă.

În minutul 46 „Bursucul" primește un pumnal în inimă de la golgheterul Științei din sezonul trecut, Andrea Compagno, iar din acest minut Știința i-a ascuns definitiv mingea CFR-ului, alb-albaștrii nefâcând nicun pas înapoi, deși erau în avantaj.

Aflat în tribune din cauza arbitrului Iulian Călin, Croitoru le face semne băiețlor săi să nu cedeze nicun metru de teren, iar Știința ratează ocazie după ocazie. Însă, alb-albaștrii nu au mai făcut același lucru și în min 72, atunci cînd Van Durmen a marcat golul de 3-1, după o pasă excelentă venită de la Achim.

Pe faza de atac CFR nu a contat în Bănie, mai ales că Duarte a fost o stâncă în defensivă și nu a pierdut niciun duel, fie că s-a luptat în prima parte a meciului cu Debeljah sau în partea a doua cu Jefte.

Partida se termină cu victoria categorică a Științei, 3-1, iar Marius Croitoru vine în mod sigur la București în etapa următoare să obțină toate cele trei puncte și  în partida cu vicecampiona României, FCSB.

durmen andrea

U Craiova: Popa - Negru, Duarte, Paramatti, Huyghebaert - Asamoah, Achim - Baten, Bauza, Van Durmen - Compagno 

Rezerve: Mogoșanu, R. Grigore. Albu, Blidan, Sidibe, Marquet, Bahassa, Chițu, Cl.Bălan 
Antrenor: Marius Croitoru 

CFR Cluj: Bălgrădean - Braun, Graovac, Yuri Matias, Camora - Deac, Boateng, Muhar - Ad. Păun, Debeljuh, Petrila 
Rezerve: Scuffet, Manea, Bălan, Hoban, Gîdea, Betancor, Hammershoy, Yeboah 
Antrenor: Dan Petrescu

mititelu CFR

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Clasament Superliga

Loc Echipă Pct
10. Petrolul Ploieşti 35
11. Oțelul Galați 34
12. Poli Iași 33
13. FC Universitatea 31
14. Dinamo București 29
15. FC Voluntari 28