12 ani de la decapitarea Universității Craiova, dar istoria ne obligă să mergem doar înainte

Pe 20 iulie 2011 a avut loc decapitarea Universității Craiova.

oblemenco

Azi, 20 iulie 2023 se împlinesc 12 ani de când Universității Craiova i-a fost înfipt în inimă pumnalul foștilor membri ai Comitetului Executiv, conduși la vremea aia de Mircea Sandu și Dumitru Dragomir. După mai bine de un deceniu de la jaful la drumul mare împotriva Științei, alb-albaștrii au renăscut din propria cenușă, iar cu ajutorul lui Adrian Mititelu și al suporterilor demni și drepți, cei care au rămas la greu lângă Știința adevărată, FC Universitatea Craiova a revenit în prima ligă, pornind în 2017 drumul spre glorie de prin colcaluriile ligii a patra.

Pa pagina de facebook a clubului, oficialii alb-albaștrilor au postat următorul mesaj. 

"Astăzi, 20 iulie 2023, se împlinesc 12 ani de când mafia politică a decapitat Universitatea Craiova. Pe 20 iulie 2011, federația mafiotă, condusă de Mircea Sandu, a hotărât mazilirea unuia dintre cele mai importante cluburi din istoria fotbalului românesc, fără vreun motiv serios, doar pentru faptul că echipa noastră a intentat o acțiune în justiția română.
În urma excluderii, clubul a pierdut dreptul de participare în competiții și circa 100 de jucători seniori și juniori, munca de ani de zile, pentru care s-au cheltuit zeci de milioane.
Ulterior, pentru a ascunde și a duce în derizoriu aceste fapte extrem de grave, federația mafiotă, împreună cu mafia din politică și justiție, și-au dat mâna și au creat o clonă a echipei originale, totodată inventând fel și fel de povești juridice fantasmagorice pentru ca această echipă să fie pe placul oamenilor.
În anul 2017, defuncta FC Universitatea Craiova s-a reorganizat într-o nouă structură sportivă, reluându-și activitatea de jos, din ligile inferioare.
Acum, suntem una din echipele importante ale Ligii I și continuăm să luptăm cu mafia politică care nu a dorit niciodată să revenim, care nu ne dorește în oraș și care ne sabotează în permanență. Cu toate acestea, mergem înainte și suntem convinși că vom reuși să ajungem acolo unde ne-am propus.
Adevărul este unul singur: Știința suntem noi!"

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Clasament Superliga

Loc Echipă Pct
10. Petrolul Ploieşti 35
11. Oțelul Galați 34
12. Poli Iași 33
13. FC Universitatea 31
14. Dinamo București 29
15. FC Voluntari 28