Campionii României au fost umiliți în Bănie. FCU-Farul Constanța, 4-0

Știința i-a predat o adevărată lecție de fotbal campioanei României.

van durmen farul

Dan Vasilică și jucătorii Științei nu s-au speriat sub nicio formă de adversarii pe care urmau să îi întâlnească duminică seară, cu începre de la ora 21:30 pe „Ion Oblemenco". În Bănie urma să joace campioana României, Farul Constanța, după ce în urmă cu câteva zile aceasta formație fusese eliminată din play-off-ul Conference League de HJK Helsinki, scor 2-0. În tur „marinarii" câștigaseră doar cu 1-0.

Și cum nu era un alt moment mai propice, FCU a profitat la maximum de degringolada în care se află Farul, iar alb-albaștrii i-au umilit pe campionii României fără niciun pic de milă.

În Bănie elevii lui Gică Hagi au practicat un joc de nerecunoscut, mai bine zis ca al unei echipe de Liga 2, dar acest lucru s-a întâmplat exclusiv din cauza jocului alb-albaștrilor. Hagi a urlat cât l-au ținut plămânii de pe margine la jucătorii săi, dar aceștia parcă nici nu îl auzeau.

hagi

Leii din Bănie au fost mult mai exacți în apărare, iar în ofensivă traseele alb-albaștrilor au mers șnur, Chițu distrându-se efectiv cu apărarea campioanei la mai toate fazele. Mare minune dacă fundașul central al oaspeților, Popescu nu l-o visa și câteva nopți pe atacantul Științei.

Revenind la joc, FCU a deschis scorul în minutul 18, după ce Van Durmen a reluat cu capul centrarea excelentă venită de la Compagnuci. După o mare ocazie de gol a lui Bauza, min 35, Albu face 2-0 în urma unei faze lucrate de Mascharenhas și Chițu. Acesta din urmă i-a pasat în stilul lui Messi fostului internațional U 21, iar optarul alb-albaștrilor l-a învins pe Aioanei cu șut plasat exact. Astfel că, la pauză leii din Bănie au intrat cu 2-0 la vestiare, iar după pauză campioana României s-a făcut și mai rău de râs pe teren. 

Chițu îl driblează ca în curtea școlii pe nefericitul Popescu, în interiorul careului, și îi pasează în spate lui Baeten, care îl învinge pe Aioani.

FCU nu oprește motoarele, iar în minutul 80 Bauza duce scorul la 4-0, după o altă fază lucrată ca la manual.

Pe întreaga durată a partidei, Știința a mai avut și alte  trei-patru ocazii de gol, iar campionii României trebuie să se mulțumească că au plecat pe litoral doar cu patru goluri încasate.

pepe

U CRAIOVA (4-2-3-1): R. Popa - Compagnucci, Lacroix, Henriques, Mascarenhas - Dr. Albu, V. Achim (cpt.) - Baeten, Bauza, Van Durmen - Chițu
Rezerve: Gurău - Negru, Padula, V. Pop, Sidibe, Blidar, Bahassa, Blănuță, Ibrahim
Antrenor: Dumitru Vasilică (interimar)

FARUL (4-3-3): Aioani - Dussaut, Boli, M. Popescu, Kiki - Artean, Dr. Nedelcu (cpt.), Grameni - Vînă, L. Munteanu, Mazilu

Rezerve: Buzbuchi - Grigoryan, D. Sîrbu, Marins, N. Popescu, Băluță, Budescu, Queiros, Sali
Antrenor: Gheorghe Hagi



 

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Clasament Superliga

Loc Echipă Pct
10. Petrolul Ploieşti 35
11. Oțelul Galați 34
12. Poli Iași 33
13. FC Universitatea 31
14. Dinamo București 29
15. FC Voluntari 28