Un Baeten de aur! Dinamo București-FC Universitatea Craiova, 0-1

Știința s-a întors în Bănie cu toate cele trei puncte.

Dinamo-FC Universitatea Craiova este unul dintre cele mai așteptate meciuri din fotbalul românesc, iar rivalitatea dintre cele două echipe nu mai are nevoie de nicio prezentare, deoarece este știut faptul că indiferent de situație vom asista la un meci încrâncenat.

Așa a fost și vineri seara pe Național Arena, acolo unde FCU a practicat un joc tactic foarte bine pus la punct de staff-ul alb-albaștrilor. "Leii" din Bănie i-au anihilat perfect pe Ghezali și Politic, iar "câinii" nu l-au deranjat mai deloc pe Robert Popa în acest meci. Singurile șanse de gol ale lui Dinamo au apărut abia în minutele 73 și 90+3, atunci când Politic și Costin nu au reușit să îl învingă pe Popa. În rest, echipa lui Ovidiu Burcă nu a existat pe Național Arena, apărarea Științei blocând cu exactitate toate tentativele de atac ale dinamoviștilor.

Fără Bauza și Bahassa, FCU și-a schimbat din mers partitura, iar cu o bună organizare și o determinare la fel de bună Știința a reușit să plece cu toate cele trei puncte de la București. „Vinovatul"? Willi Baeten! Belgianul alb-albaștrilor a fost unul dintre cei mai buni jucători ai lui FC Universitatea pe Național Arena, iar în minutul 60 mijlocașul „juveților" a scris un eurogol. Baeten l-a lansat excelent pe contraatact pe Van Durmen, dar acesta nu a reușit să îl învingă pe Golugovic. Mingea a ajuns din deviere la Baeten, iar după ce acesta a preluat-o pe piept, mijlocașul beligian al Științei l-a învins cu un șut senzațional pe Golubovic de la 25 de metri. 

Ulterior, Dinamo a încercat să revină în meci, dar Lacroix și Dany Henriques au fost de netrecut în defensivă.

230915 dinamo fcu chitu

Merită semnalat și jocul lui Aurelian Chițu, atacantul alb-albaștrilor fiind în permanență un ghimpe în coastele fudașilor centrali ai lui Dinamo.

După cele trei puncte obținute cu Farul, FCU obține alte trei puncte și cu Dinamo și începe ușor, ușor să urce și în clasament. În acest moment FC Universitatra Craiova se află pe locul 7, alb-albaștrii având 12 puncte.

Dinamo: A. Golubovic - Lucas, Bena, Homawoo - Cr. Costin, A. Bani, Larrucea, C. Ilic, Amzăr - Ghezali, Politic 
Rezerve: Dujmovic - De Moura, I. Roșu, Gregorio, Țîră, V. Borcea, Abdallah, Giafer, R. Grigore 
Antrenor: Ovidiu Burcă 

U Craiova: Popa - Compagnucci, Lacroix, Henriques, Mascarenhas - Albu, Achim - Sidibe, Baeten, Van Durmen - Chițu 
Rezerve: Gurău - Negru, Padula, Pop, Asamoah, Blidar, Blănuță, Buta, Ibrahim 
Antrenor: Florin Drăgan

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Marți, 27 Februarie 2024
FC Universitatea vs Poli Iași
16:15 | Stadionul "Ion Oblemenco", Craiova
Sâmbătă, 2 Martie 2024
UTA Arad vs FC Universitatea
14:00 | Arad
Sâmbătă, 9 Martie 2024
FC Universitatea vs CSU Craiova
00:00 | Stadionul "Ion Oblemenco", Craiova

Clasament Superliga

Loc Echipă Pct
9. Universitatea Cluj 34
10. Sepsi OSK 33
11. Oțelul Galați 32
12. FC Universitatea 30
13. Poli Iași 30
14. FC Voluntari 27