FC U Craiova - UTA, 2-3. Arădenii s-au impus după un meci cu cinci goluri

FC U Craiova 1948 a pierdut, scor 2-3 partida cu UTA.

Giovanni Costantino a declarat înaintea partidei cu UTA că alb-albaștrii vor juca la victorie meciul de pe „Oblemenco" împotriva arădenilor, iar în primele 20 de minute jocul a fost controlat clar de către olteni. Mai apoi, jocul a început să se echilibreze, dar cu toate acestea  oltenii sunt cei care sparg gheața pe tabelă.

231029 fcu uta chitu bucurie

În minutul 29, Aurelian Chițu înscrie din șase metri, cu o lovitură de cap, din centrarea lui Bahassa. Însă, nu fără emoții, deoarece pe "Oblemenco" se mai aflau și arbitrii din camera VAR, acolo unde „amicul" alb-albaștrilor de anul trecut, Coza, conducea ostilitățile. Și hai că Știința a trecut cu bine, iar golul a fost în cele din urmă validat.

Dar oare fanii olteni credeau că au scăpat? Ei bine, nu! În minutul 35, arbitrul central Marian Barbu indică punctul cu VAR, deși lăsase inițial jocul să se reia, după ce Coza îl cheamă să revadă un contact între Gurău și Freitas. Gurău se aruncă în dreapta sa, dar Fabry șutează pe centru și aduce egalarea pentru UTA.

231029 fcu uta barbu

Iar în minutul 41 scorul se face 1-2, după ce Ofosu înscrie din interiorul careului mare. În minutul 45+7 atât arbitrul Marian Barbul, cât și cei din camera VAR, „nu văd" mingea care îi atinge în propriul careu mâna lui Căpușă. Toate speranțele jucătorilor lui Constatino se îndreptau acum către cei din camera VAR, dar Barbu decide în cele din urmă să arate drumul spre vestiare și fluieră sfârșitul primei reprize.

231029 fcu uta hent

După pauză, Știința începe repriza a doua cu un joc mai bun de posesie, iar în minutul 60, Van Durmen punctează din interiorul careului de șase metri, după o minge primită de la adversarul Cristian Mihai.

Și cum oltenii sperau și la golul victorilei, acesta vine, din păcate, pentru adversari. Dany Henrques "bărbierește" o minge, iar apoi încearcă să revină în poziție avantajoasă. Compagnuci vrea și el să blocheze, dar mingea ajuge la Micovschi și scorul se face 2-3.

Și așa a rămas până în finalul partidei, deși oltenii au mai cerut o lovitură de la 11 în minutele de prelungire, dar nici de această dată Barbu nu a indicat punctul cu var.

231029 fcu uta iacob blanuta

FCU 4-1-4-1

Gurău - Negru, Compagnucci, Henriques, Padula - Achim - Jibril, Van Durmen, Buta, Bahassa - Chițu
REZERVE: Popa- Mascheranhas, Sidibe, Albu, Blidar, Blănuță, Asamoah, Pop, Iordache
ANTRENOR: Giovanni Costantino

UTA 4-3-3

Iacob - Căpușă, Conte, Stolnik, Abeid - Fabry, Costa, C. Mihai - Ofosu, Luckasen, Micovschi
REZERVE: Kuker-Benga, D. Rodrigues, D. Dumitrașcu, R. Stanciu, Sthal, R. Pop, G. Cooper, Marku
ANTRENOR: Mircea Rednic

 

 

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Clasament Superliga

Loc Echipă Pct
10. Petrolul Ploieşti 35
11. Oțelul Galați 34
12. Poli Iași 33
13. FC Universitatea 31
14. Dinamo București 29
15. FC Voluntari 28