Leo din Bănie a adus trei puncte pentru Știința. FCU-Sepsi, 2-1

FCU și-a luat revanșa în fața lui Sepsi, 2-1.

231127 fcu sepsi lacroix gol

FCU Craiova se afla în fața un meci de totul sau nimic în tentativa alb-albaștrilor de a lupta în continuare cu șanse pentru o prezență în play-off. Cu două-trei victorii legate, FCU poate reintra în bătălia pentru primele șase locuri, așa că Știința avea neapărat nevoie de trei puncte în partida cu Sepsi, dar planurile lui Giovanni Costantino au fost date în ultimul moment peste cap. 

Planul de luptă pentru acest meci a fost schimbat în ultimul moment, după ce inițial primul „11" fusese gândit cu Robert Popa ca titular pentru regula de UNDER 21, Bauza titular și el, iar Chițu în avanposturi. Însă, o ușoară accidentare a lui Robert Popa la unul dintre ultimele antrenamante a făcut ca Giovanni Costantino să schimbe din nou strategia pentru meciul cu Sepsi. Gurău a rămas titular, Bauza a fost lăsat pe bancă, iar Blănuță a intrat iarăși în echipa de bază și nu a dezamăgit. Internaționalul U 21 al Științei a "recidivat", după golul cu FCSB marcând și împotriva celor de la Sepsi. Chițu a șerpuit pe partea stângă de atac, iar după ce i-a centrat lui Blănuță acesta a marcat în poarta lui Niczuly, min 10.

231127 fcu sepsi blanuta gol

Pe un fond bun de joc al alb-albaștrilor, egalarea pe tabelă răsare de nicăieri în minutul 35. Safranko îi pasează în careu lui Cosmin Matei, care șutează, Gurău respinge greșit, mingea îi revine lui Matei care înscrie din a doua încercare.

Până la pauză nu se mai întâmplă nimic notabil, iar la cabine ambele echipe intră cu câte o reușită.

În al doilea mitan, pe teren s-a aflat doar o singură echipă, iar aceaasta a fost FCU. Știința a pus stăpânire în totalitate pe joc, iar ocaziile la poarta oapseților se derulau una după alta. Baeten, Chițu, Achim, Blănuță, în două rânduri au avut ocazii mari de gol pentru FCU.

231127 fcu sepsi chitu

Până la urmă, golul victoriei a venit în mintul 90+2. La o ultimă șarjă de atac pe partea stângă, Chițu i-a centrat perfect lui Leo Lacroix, fundașul central al lui FCU a reluat impecabil cu capul mingea direct în plasa porții lui Niczuly.

FCU câștigă pe finalul meciului, așa cum o făcuse și Sepsi la partida din tur.

U Craiova 1948: Gurău - Padula, Compagnucci, Lacroix, Mascarenhas - Vl. Achim  (cp / 75 Dr. Albu), Van Durmen - Baeten  (63 Bauza), A. Chiţu , Bahassa (74 Sidibe) - Blănuţă. 
Antrenor: Giovanni Costantino

Sepsi OSK Sf. Gheorghe: Niczuly (cp)  - Ciobotariu, M. Bălaşa, Ninaj, Oteliţă - Alimi (77 Rodriguez), I. Gheorghe (77 N. Păun) - Ştefănescu (83 Varga), Matei, Aganovic (63 Damaşcan) - Safranko (77 Rondon). 
Antrenor: Liviu Ciobotariu 

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Marți, 27 Februarie 2024
FC Universitatea vs Poli Iași
16:15 | Stadionul "Ion Oblemenco", Craiova
Sâmbătă, 2 Martie 2024
UTA Arad vs FC Universitatea
14:00 | Arad
Sâmbătă, 9 Martie 2024
FC Universitatea vs CSU Craiova
00:00 | Stadionul "Ion Oblemenco", Craiova

Clasament Superliga

Loc Echipă Pct
9. Universitatea Cluj 34
10. Sepsi OSK 33
11. Oțelul Galați 32
12. FC Universitatea 30
13. Poli Iași 30
14. FC Voluntari 27