După 21 de ani, din nou victorie. Fotbal Club Universitatea-FCSB, 2-0

FCU a învins în cele din urmă echipa lui Gigi Becali.

231207 fcu fcsb bauza gol

În septembire 2002, cu 40.000 de spectatori în tribune și încă 20.000 în afara stadionului, FC Universitatea Craiova învingea pentru ultima oară Steaua, actuala FCSB. 3-1. Adrian Mititelu avea 34 de ani și se afla în conducerea clubului alb-albaștrilor. Acesta a stat lângă antrenorul de atunci al Universității, Emil Săndoi, pe banca de rezerve. Patronul „juveților" era Dinel Staicu. Trei ani mai târziu, Adrian Mititelu cumpără Universitatea Craiova de la Staicu, nu o primește cadou, dar din păcate actualul patron al lui FCU nu reușește, până în joi seară, să îl învingă pe Gigi Becali.

Dar în cursul acestei zilei de joi, Rodion Cămătaru, 65 de ani, a spus pentru Ediție.ro că în fotbal nu există niciodată, iar el simte că FCU va câștiga în cele din urmă partida împotriva FCSB-ului. Și a simțit foarte bine. Ba chiar, Cami a spus și despre Bauza că e convins că o să facă un meci mare, care îl va ajuta pe argentinian să se deblocheze și să redevină acel Bauza pe care îl știe toată lumea. 

231207 fcu fcsb durmen gol

Revenind la meciul de joi seara cu FCSB, fotbaliștii lui FCU l-au jucat cu inima, elevii lui Giovanni Costantino luptând metru cu metru pe teren pentru fiecare minge. Efortul lor a fost răsplătit în finalul primului mitan, atunci când Bauza și Van Durmen au marcat două goluri pentru Fotbal Club Universitatea, min 41 și 44.

Sesizând că Știința este mult peste FCSB, după pauză în echipa lui Gigi Becali sunt trimise pe teren „piesele grele", Adrian Șut, David Miculescu, Alexandru Pantea și Darius Olaru. FCU trece cu bine peste primele 15 minute ale părții a doua, Gurău își face și el datoria în poartă. iar Giovanni Costantino decide să schimbe și el la mijlocul terenului, acolo unde a sesizat că trebuie să trimită pe teren doi jucători de travaliu, Pop și Albu. Aceștia au încercat să le blocheze fazele de construcție ale roș-albaștrilor. Și chiar s-au descurcat foarte bine, deoarece tabela a rămas până la finalul partidei neschimbată.

FCU învinge FCSB cu 2-0, câștigă grupa C cu 7 puncte și urmează să primească de la FRF pentru calficarea în sferturile Cupei României, acolo unde va juca pe „Oblemenco" cu FC Voluntari, 28 de mii de euro.

De consemnat este și faptul că Giovanni Costantino l-a folosit pentru acest meci ca Under 21 din primul minut pe Blidar, care a jucat cu mult curaj și a contribuit decisiv la golul doi al alb-albaștrilor. În partea a doua a meciului, în locul acestuia a intrat Blănuță.

231207 fcu fcsb blidar

U Craiova (4-2-3-1): Gurău - Negru, Compagnucci, Lacroix, Padula - Achim, Van Durmen - Baeten, Bauza, Blidar - Chițu
Rezerve: Mogoșanu, Sidibe, Buta, Pop, Ibrahim, Albu, Blănuță, Danny, Bahassa
Antrenor: Giovanni Costantino

FCSB (4-3-3): Vlad - Crețu, Dawa, Haruț, Ganea - Ov. Popescu, Lixandru, Djokovic - Radaslavescu, Băluță, Rotariu
Rezerve: Udrea, Șut, Miculescu, Toma, Laszlo, Olaru, Pantea, Radunovic, Popa
Antrenor: Elias Charalambous

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Marți, 27 Februarie 2024
FC Universitatea vs Poli Iași
16:15 | Stadionul "Ion Oblemenco", Craiova
Sâmbătă, 2 Martie 2024
UTA Arad vs FC Universitatea
14:00 | Arad
Sâmbătă, 9 Martie 2024
FC Universitatea vs CSU Craiova
00:00 | Stadionul "Ion Oblemenco", Craiova

Clasament Superliga

Loc Echipă Pct
9. Universitatea Cluj 34
10. Sepsi OSK 33
11. Oțelul Galați 32
12. FC Universitatea 30
13. Poli Iași 30
14. FC Voluntari 27